• Δεν ξέρω τι μπορεί να προσφέρει γενικά μία μεταγραφή του Γέστε στον Ολυμπιακό, ξέρω όμως τι μπορεί να προσφέρει… ειδικά ο Βάσκος.

• Διότι, πολύ απλά, ο Γέστε έχει αριστερό πόδι…χρυσάφι. Και μπορεί να δώσει αυτό που λείπει από την ομάδα εδώ και τέσσερα χρόνια, από τότε δηλαδή που έφυγε ο Ριβάλντο. Η, που «φύγαμε», αν θέλετε, τον Ριβάλντο.

• Ο Γέστε «έχει» την στημένη φάση. Αν για κάτι φημίζεται, πέραν της έξοχης τεχνικής του, είναι η ικανότητα στα στημένα. Στις σέντρες από τα φάουλ και τα κόρνερ, αλλά και στα απευθείας φάουλ. Εκεί είναι το δυνατό του σημείο.

• Κι ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια δεν βάζει γκολ από απευθείας φάουλ ούτε με…αίτηση. Και να πεις ότι κερδίζει λίγα; Με την ποιότητα των παικτών που έχει, κερδίζει τόσα, ώστε με ένα καλό εκτελεστή θα μπορούσε να έχει μεγάλα οφέλη από τέτοιες φάσεις.

• Όπως επίσης με την παρουσία των Τοροσίδη, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Τζιμπούρ και Πάντελιτς ο Ολυμπιακός έπρεπε να είναι πιο αποτελεσματικός και στις σέντρες από φάουλ και κόρνερ. Γιατί έχει παίκτες που μπορούν να φανούν πολύ επικίνδυνοι στις αντίπαλες περιοχές, σε τέτοιες στιγμές.

• Ο Ιμπαγάσα, ιδίως αυτός κι ο Ριέρα, δεύτερος στον σχετικό τομέα, αλλά αρκετά πίσω, βοήθησαν φέτος. Αλλά σπεσιαλίστες δεν είναι.

• Ο Γέστε είναι.

Κ. Νικολακόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποστολόπουλος: Και με 15 επεμβάσεις και με «μπούκες» και με σουτ στο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό

Οι τελευταίες νίκες του Ολυμπιακού επί ΠΑΟ και ΑΕΚ έχουν τον ίδιο παρονομαστή!

Ο Ολυμπιακός 3 σερί ήττες στο Καραϊσκάκη δεν είχε ποτέ μέχρι στιγμής από την ΑΕΚ

Ολυμπιακός: Από τον Ιμπόρα στον Έσε και τον Καρβάλιο και από τον Ρέτσο στον Ρόντινεϊ και τον Κάρμο!

Ο Μεντιλίμπαρ είπε χθες στην Τούμπα την κουβέντα-κλειδί για τον Ολυμπιακό…

Σφυρίζει απόψε τον Ολυμπιακό ο Ντελαζό του Άρης-ΠΑΟΚ 0-1 και του πέναλτι στο Κράσνονταρ-ΠΑΟΚ. Και σφυρίζει με την ΑΕΚ...

Ολυμπιακός: Μία υπόκλιση στον Μεντιλίμπαρ

Και η Κ19 του Ολυμπιακού Ιταλούς κέρδισε και πήρε το ευρωπαϊκό…

Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει απόψε καλύτερα απ' ό,τι και στο 4-2!

Ολυμπιακός: Οιωνός πρόκρισης οι μόλις τέσσερις ανατροπές στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης και ο τρόπος που έγιναν!