Ο ΟΦΗ και κάποιες άλλες ομάδες περιμένουν την οριστική ετυμηγορία των αρμοδίων οργάνων και της ΕΠΟ για τις αδειοδοτήσεις, ώστε να ξεκινήσουν κάποια στιγμή τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ σε Football League και Football League 2 και θεωρεί πως θα πρέπει να βγουν στην επιφάνεια οι πλαστές φορολογικές ενημερότητες, ενώ πιστεύει πως υπάρχουν ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν από την ομοσπονδία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Έχουν περάσει αρκετές μέρες από τότε που τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, αλλά και η διοίκηση της ομοσπονδίας, θα έπρεπε να είχαν διεκπεραιώσει όλες τις εκκρεμότητες που έχουν για τα πρωταθλήματα της Super League και Football league 1 και 2, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Πολλά είναι τα ερωτηματικά που δημιουργούνται και σε αυτά πρέπει να δώσει άμεση απάντηση η ΕΠΟ.

1. Γιατί, αφού ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το πόρισμα από τον εισαγγελέα Εφετών, κ. Κανελλόπουλο, που αφορά στις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, καθώς και στα πλαστά έγγραφα, δεν δόθηκε στην δημοσιότητα;

2. Γιατί αρνείται η ΕΠΟ να παραδώσει στη Βουλή των Ελλήνων τους φακέλους όλων των ομάδων σε όλες τις κατηγορίες, προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι του λαού και, στη συνέχεια, η Βουλή, δια της αρμόδιας επιτροπής να ενημερώσει τον ελληνικό λαό.

3. Εάν δεν γίνει αυτό άμεσα εμείς, ως ιδρυτές της ΠΑΕ ΟΦΗ, αλλά και ως μεγαλομέτοχοι, έχοντας έννομο συμφέρον, θα προσφύγουμε στον εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου για να του ζητήσουμε να ανοίξει όλους τους φακέλους.

4. Είναι αλήθεια ότι δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία η εξέταση του φακέλου του ΟΦΗ, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση στον σύλλογο από κανένα; Αν είναι αλήθεια, παραβιάζεται κάθε έννοια δικαίου, καταστρατηγείται η ισονομία και για τον λόγο αυτό καλούμε τον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα, καθώς και την Πολιτεία, να επέμβουν, προκειμένου να προστατέψουν το νομικό πλαίσιο που ορίζουν οι νόμοι και το σύνταγμα του κράτους.

5. Επιτέλους, πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι και πρέπει να ακουστεί η πλευρά του ΟΦΗ. Να σταματήσουν να ενημερώνονται από τρίτους και να δρουν ερήμην μας.

6. Να μας ενημερώσουν πως και γιατί καλούν εκπροσώπους από τη FIFA και την UEFA να συζητούν για το θέμα μας, χωρίς εμείς να λαμβάνουμε γνώση και χωρίς να μπορούμε να ενημερώσουμε τους αξιωματούχους τους.

Εμείς πιστεύουμε στην ελληνική δικαιοσύνη και στους νόμους τους κράτους. Σεβόμαστε τους κανονισμούς και τα καταστατικά που διέπουν το ελληνικό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως περιμένουμε από όλα αυτά τα όργανα να δικαιώσουν την ομάδα μας. Σε κάθε περίπτωση, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube