Ομάδες και πιλότοι του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, προετοιμάζονται για το ένατο γκραν πρι της σεζόν στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στην πίστα Σίλβερστοουν (9-10/7), στην οποία οι πρωταγωνιστές θα έχουν στη διάθεσή τους τη μαλακή και τη σκληρή γόμα, όπως αναμένονταν.

Ωστόσο, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών, ανακοίνωσε τις γόμες που θα εφοδιάσουν τις ομάδες για τα επόμενα τρία γκραν πρι. Στον αγώνα της Γερμανίας, η Pirelli θα δώσει τη μεσαία και τη μαλακή γόμα στους πρωταγωνιστές, ενώ στην Ουγγαρία οι πιλότοι θα τρέξουν με τη μαλακή και την πολύ μαλακή.

«Το Σίλβερστοουν είναι μια από τις σκληρές πίστες της σεζόν, έχει μια επιθετική επιφάνεια και επίσης πρέπει να αντιμετωπίσουμε το άγνωστο, αφού δεν ξέρουμε πως η επιφάνεια της πίστας έχει αλλάξει, ύστερα από τις εργασίες», ανέφερε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Πολ Έμπερι.

Σταυρούλα Σάββα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube