Δύο στα δύο για τους Μάνο Ξενάκη και Φερνάντο Μπιλλήρη. Το δίδυμο που πήρε την πρώτη θέση στην Αίγινα, έκανε το ίδιο και στον Σχοινιά αφού νίκησε τους Κοτσιλιάνο-Ζουπάνη με 2-1 σετ.

Οι Ξενάκης-Μπιλλήρης ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί από τους αντιπάλους τους και κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση και στο 2ο Masters του φετινού πανελληνίου πρωταθλήματος.

Με καλύτερο μπλοκ, πετυχημένα σερβίς αλλά και σωστές άμυνες οι Ξενάκης-Μπιλλήρης πήραν το πρώτο σετ με 21-18 αλλά στο δεύτερο ο Ζουπάνης ανέβασε την απόδοση του και με την βοήθεια του Κοτσιλιάνου ισοφάρισαν, παίρνοντας το δεύτερο σετ με 21-12.

Στο τάι-μπρέικ όμως νίκησαν οι κατά τεκμήριο καλύτεροι σε όλο το τουρνουά. Με 15-8 οι Ξενάκης-Μπιλλήρης πανηγύρισαν για δεύτερη φορά και φουλάρουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Μάνος Ξενάκης δήλωσε: «Δεν το κρύβω ότι θέλω τον έβδομο τίτλο μου. Είμαστε μια ομάδα με πολλές δυνατότητες και θέλω να παίζουμε ακόμα καλύτερα. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μας σήμερα, αλλά μετράει το αποτέλεσμα. Για το προ-ολυμπιακό δεν πήραμε την καλύτερη θέση στην Ουκρανία, αλλά το 2012 θα προσπαθήσουμε και με Κοτσιλιάνο/Ζουπάνη να κάνουμε κάτι πάρα πολύ δύσκολο, να κερδίσουμε τη μοναδική θέση της Ευρώπης για το Λονδίνο.»

Ο Φερνάντο Μιπλλήρης πρόσθεσε: «Δεν είναι θέμα γουριού. Ο Μάνος είναι ένας εξαιρετικός και έμπειρος παίκτης. Βάζει τις γνώσεις και την εμπειρία του, βάζω το πάθος και την τρέλα μου.»

Οι Κοτσιλιάνος/Ζουπάνης δεν έψαξαν δικαιολογίες: «Δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση. Ήμασταν καλοί, μόνο σε ένα κομμάτι του αγώνα, μας έλειψε η συγκέντρωση. Πρέπει να βελτιωθούμε και συνεχίζουμε. Τα παιδιά έπαιξαν καλύτερα.»

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι καλύτερες στιγμές από τη νίκη του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου

Η απονομή του Κυπέλλου Ελλάδας στον Παναθηναϊκό, με Αγραπιδάκη και Πρωτοψάλτη να σηκώνουν την κούπα!

Ανδρεόπουλος: «Έχουμε κάνει τα πάντα με τον Παναθηναϊκό, αλλά Κύπελλο δεν είχαμε - Αφιερωμένο στη Θύρα 13»!

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα βόλεϊ

Η «Χρυσή Βίβλος» του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών: Έφτασε τις 7 κατακτήσεις ο Παναθηναϊκός!

O ατσάλινος Παναθηναϊκός το Κύπελλο με ανατροπή, ο Φλοίσβος το χειροκρότημα με την αξία του!

Παναθηναϊκός-Φλοίσβος: Τελικός στη Λάρισα με ξεκάθαρο φαβορί που πρέπει να... προσέχει!

Επική ανατροπή κόντρα στον Πανιώνιο για τον Φλοίσβο και… ραντεβού με τον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλλου!

Ανδρεόπουλος: «Είχαμε προετοιμάστει σωστά για το παιχνίδι - Ας μην το... ματιάζουμε για τον τελικό, δεν θα πω κάτι»

Οι γνωστοί σου… άσοι: Παναθηναϊκός με «φαρμακερό» σερβίς, σάρωσε τον ΟΦΗ και φουλάρει για το Κύπελλο