Εκπρόσωπος του φιλελεύθερου κόμματος FDP που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας το 2013.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα μελετήσει επίσης το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012. Ωστόσο το ακριβές ύψος της μείωσης των φόρων δεν θα γίνει γνωστό πριν από το φθινόπωρο, ανέφερε η ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση περί φοροελαφρύνσεων είχε ξεκινήσει εδώ και περίπου δέκα ημέρες όμως ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρούσε «μη ρεαλιστική» μια τέτοια πιθανότητα, υπενθυμίζοντας ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη δημοσιονομική σταθερότητα.

Το περιοδικό Der Spiegel πάντως είχε αναφέρει πρόσφατα ότι η μείωση των φόρων θα φτάσει τα 7 δισ. ευρώ, δηλαδή 175 ευρώ κατ' άτομο.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, η βαυαρική Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) και το Φιλελεύθερο FDP, που κυβερνούν τη χώρα από το 2009, προτίθενται να ευνοήσουν τα μεσαία και τα χαμηλά εισόδηματα ενόψει και των βουλευτικών εκλογών οι οποίες προβλέπεται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2013.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αγροτικά μπλόκα: Έκλεισε το ρεύμα εξόδου στα διόδια Μαλγάρων - Τι ισχύει σε Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα

Θρίλερ στην Τουρκία: Η ΜΙΤ ανέκρινε αεροσυνοδό με κυπριακή υπηκοότητα για την πτώση του Falcon!

Εξαφάνιση 16χρονης: Πούλησε κοσμήματα πριν ταξιδέψει στην Αθήνα-Τι λέει ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε

Novartis: Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο για τρίτη φορά η υπόθεση

Στις 15:00 το ραντεβού Μητσοτάκη με τους αγρότες - Ποιοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση

Στο 2,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο - Άλμα 13% στις τιμές κρέατος και 8,4% στα ενοίκια

Novartis: Ενοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Τελεσίγραφο Στάρμερ στο X για το Grok: «Αν δεν το ελέγξετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς»

Κρις Ρόκος: Ο «αόρατος» μάγος των αγορών που κέρδισε μισό δισεκατομμύριο ευρώ το 2025 είναι ελληνικής καταγωγής