Πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος του ταξί από σήμερα ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούσης, ακυρώνοντας στην ουσία προηγούμενο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που είχε συνταχθεί επί Δημ. Ρέππα, το οποίο έθετε όριο στον αριθμό των αδειών με βάση τον πληθυσμό κάθε πόλης και καταργούσε τους γεωγραφικούς περιορισμούς στη δραστηριότητα των ταξί.

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι όποιος θέλει μπορεί από σήμερα να καταθέσει αίτημα στην περιφέρεια προκειμένου να αποκτήσει άδεια ταξί. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία αυτή θα ανακοινωθούν από το υπουργείο μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι έξω από τις προθέσεις του υπουργείου να ορίζει τον αριθμό των ταξί που θα κυκλοφορούν σε μία περιοχή, σημειώνοντας ότι ειδική μέριμνα θα ληφθεί μόνο για ορισμένες απομονωμένες ή με έντονη εποχικότητα περιοχές.

Τέλος, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας θα διαθέτουν δωρεάν δίκτυο WI- FI. Καταρχήν το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το Μετρό και η υπηρεσία θα παρέχεται αρχικά σε επίπεδου οδού και σταθμού με προοπτική μελλοντικά αυτό να γίνεται και στη σήραγγα.

Πηγή: Newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Υπόθεση Χωριάτικο: Στον εισαγγελέα οι 59 κατηγορούμενοι για την υπόθεση φορολογικής απάτης

Ιόνια Οδός: Εκτροπή λεωφορείου του Πολεμικού Ναυτικού με 25 επιβαίνοντες - Τραυματίστηκαν ο οδηγός και 12 επιβάτες

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 30 Οκτωβρίου: Δεμένα αναμένεται να μείνουν τα πλοία σε 7 λιμάνια

Ρόδος: Σε Red Code έως τις 29 Οκτωβρίου – «Περιορίστε τις μετακινήσεις», καλεί ο δήμος

Δίκη για τα Τέμπη: Κατέθεσαν επιβάτες του δεύτερου βαγονιού - Την Τρίτη η επόμενη συνεδρίαση

Η τρομακτική στιγμή που κρουαζιερόπλοιο συγκρούεται με φορτηγό πλοίο

Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων στις υποθέσεις Pizza Fan και «Χωριάτικο»

Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων - Καταιγίδες στην Αττική και την 28η Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε μεθυσμένος χωρίς δίπλωμα και πινακίδες – Του τα είχαν αφαιρέσει για τον ίδιο λόγο