Η κόντρα του Ηρακλή με τον Άρη για τη μεταγραφή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στους «κιτρινόμαυρους» πριν μερικά χρόνια φαίνεται πως καλά κρατεί. Μετά την απόφαση πριν δέκα ημέρες που δικαίωνε την «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ, ο «αυτοκράτορας» εξέδωσε ανακοίνωση τη Δεύτερα στην οποία καταφέρεται κατά του συμπολίτη για τις ψευδείς ανακοινώσεις, όπως και κατά έγκριτης εφημερίδας της συμπρωτεύουσας, που δε διασταυρώνει τις ειδήσεις που γράφει και διασπέρνει ψέματα στους φιλάθλους.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Δεν μας προξενεί, βέβαια, καμία έκπληξη ότι η, από τον Αύγουστο 2007 σε εκκαθάριση, οικονομικά ανύπαρκτη και ανενεργή ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 ΚΑΕ, καταφεύγει σε ψεύτικες ανακοινώσεις ("ειδήσεις"), όπως ότι το Εφετείο απέρριψε αγωγή της ομάδας μας, σχετική με την εκχώρηση γνωστού καλαθοσφαιριστή και την απόδοση των επιταγών μας, όπως την είχε απορρίψει και το "εργατοδικείο".
Έκπληξη, όμως, αποτελεί ότι τοπική αθλητική εφημερίδα, η εγκυρότερη και δημοφιλέστερη, κατά τους ισχυρισμούς της, καταχώρησε και διατηρεί επί τριήμερο στην ηλεκτρονική της έκδοση (με επώνυμη δημοσιογραφική "υπογραφή") σαν είδηση τον παραπάνω ψεύτικο ισχυρισμό, χωρίς την παραμικρή διασταύρωση, την οποία επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία για να μη γίνεται διασπορά ψευδών ειδήσεων. Απλή διασταύρωση, δηλ. ανάγνωση μόνο του διατακτικού των δύο αποφάσεων, του Εφετείου (1202/2011) και του Μονομελούς Πρωτοδικείου (17786/2009), τις οποίες πιστεύουμε ότι η εφημερίδα δεν έχει καν στην κατοχή της, θα ήταν αρκετή για να γίνει κατανοητό ότι αυτές δεν κρίνουν καν επί της ουσίας και, φυσικά, δεν απορρίπτουν (και μάλιστα τελεσίδικα!!!) την αγωγή μας. Δέχονται μόνο ότι αυτή πρέπει να δικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο, στο οποίο και την παραπέμπουν για εκδίκαση.
Καλούμε, λοιπόν, τον δημοσιογραφικό οργανισμό να ανταποκριθεί στο χρέος του για αληθινή πληροφόρηση των αναγνωστών, να διασταυρώσει την αλήθεια και να κάνει άμεσα τις αναγκαίες διορθωτικές δημοσιεύσεις. Διαφορετικά, θα είναι δύο φορές εκτεθειμένος».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης