Ο γιος του αυστραλού μεγιστάνα των ΜΜΕ, Τζέιμς Μέρντοχ, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δημοσιογραφικός όμιλος News Corporation του Ρούπερτ Μέρντοχ θα κλείσει τη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα News of the World (NotW) εξαιτίας του σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών που έχει έρθει στη δημοσιότητα και έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη.

«Η News of the World θα κλείσει μετά την έκδοση ενός τελευταίου φύλλου αυτό το Σαββατοκύριακο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζέιμς Μέρντοχ.

Η εφημερίδα, που ιδρύθηκε πριν 168 χρόνια και αγοράστηκε από τον Ρούπερτ Μέρντοχ το 1968, και πούλαγε 2,8 εκατ. φύλλα.

Ο Τζέιμς Μέρντοχ αναφέρθηκε σε μία από τις τελευταίες αποκαλύψεις που ήρθαν στη δημοσιότητα σχετικά με τις υποκλοπές τηλεφωνικών μηνυμάτων μίας 13χρονης μαθήτριας που είχε απαχθεί και δολοφονηθεί λέγοντας ότι αυτή η πράξη, αν επιβεβαιωθεί, είναι «απάνθρωπη».

«Η News of the World ασχολείται με το να φέρνει τους άλλους ενώπιον των ευθυνών τους», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του News Corporation στους εργαζόμενους. «Όμως απέτυχε να το κάνει για τον εαυτό της», πρόσθεσε.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα και αφορούσαν στις τηλεφωνικές υποκλοπές συγγενών των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν επέτειναν την αγανάκτηση της κοινής γνώμης.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο κατάλογος των ανθρώπων των οποίων υπέκλεψαν τα τηλεφωνικά τους μηνύματα (πολιτικοί, αθλητές και άλλες προσωπικότητες) μπορεί να φτάνουν τις 4.000.

Πηγή: www.newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο Γερμανός που τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο αναψυχής στη Χαλκιδική

Πυρκαγιές στην Ισπανία: Εκκένωση κοινοτήτων κοντά στη Μαδρίτη

Συνελήφθη 28χρονος για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου

Θεσσαλονίκη: Έκρυβαν κάνναβη στα κεραμίδια δημοτικού σχολείου – Στις ανακριτικές αρχές 16χρονος και 20χρονη

Μπλακ άουτ σε περιοχές της Αθήνας: Προβλήματα σε Κυψέλη, Εξάρχεια, Κολωνάκι και Γκύζη

Έμπολα: Ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά πλέον τους 1.000, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Ανεξαρτητοποιείται από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ο Σωκράτης Φάμελλος

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κράνα Μυλοποτάμου στα Ζωνιανά Ρεθύμνου

Πειραιάς: Συναγερμός για πιθανή διαρροή αερίου σε πρατήριο καυσίμων – Εκκενώνονται προληπτικά πολυκατοικίες

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Πού θα φθάσει 43 βαθμούς η θερμοκρασία - Σε ποιες περιοχές αναμένονται καταιγίδες