Κόντρα στα προβλήματα, τις αποχωρήσεις παικτών και το διοικητικό αδιέξοδο, ο Κώστας Κατσουράνης αισιοδοξεί και δεν το έκρυψε κατά την αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού για την Αυστρία, όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

«Θα είμαστε καλύτεροι φέτος, παρότι πολλοί περιμένουν το αντίθετο. Το καλό είναι ότι η ομάδα είναι ακόμη έναν χρόνο μαζί κι αυτό σημαίνει ότι δένεται καλύτερα. Στις προπονήσεις γίνεται πολύ καλή δουλειά, με έναν προπονητή που έχει δείξει την αξία του στις ομάδες που έχει δουλέψει», δήλωσε ο διεθνής μέσος.

Όσο για τον αποχαιρετισμό με τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στη Λάτσιο, ανέφερε: «Ήταν μία συγκινητική στιγμή. Ήμασταν δύο χρόνια μαζί, περάσαμε πολλές κι έντονες στιγμές. Μας ευχήθηκε καλή συνέχεια και να είμαστε υγιείς, όπως κι εμείς. Ευχήθηκε ο Παναθηναϊκός να μπει στους ομίλους του Champions League».

Αυτό είναι και το πρώτο μεγάλο στοίχημα για το «τριφύλλι». «Θέλουμε να μπούμε στους ομίλους. Είναι ο μεγάλος μας στόχος. Μην κρυβόμαστε όμως, είναι δύσκολα τα πράγματα. Πάντως εμείς θα κοιτάξουμε τα πρώτα ματς, όπου έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποια καλή ομάδα στον τρίτο προκριματικό γύρο και μετά θα δούμε τι θα γίνει».

Πολύς λόγος έχει γίνει για τη θέση που ο ίδιος θα αγωνίζεται, μετά την αποχώρηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε και για αυτό: «Είναι νωρίς ακόμη για να ξέρω πού θα αγωνίζομαι φέτος, αλλά αυτό που έχω δηλώσει και θέλω πολύ είναι να παίζω στο κέντρο».

Τέλος, αναφορικά με τη συμμετοχή νέων παικτών στην προετοιμασία της ομάδας, είπε: «Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Ξέρετε εδώ και χρόνια τις θέσεις μου για την αξιοποίηση των μικρών παικτών. Οι ελληνικές ομάδες θα πρέπει να παράγουν και να πωλούν παίκτες, όχι μόνο να αγοράζουν. Αυτό χρειάζεται και η στήριξη του κόσμου, γιατί δυστυχώς δεν είμαστε ούτε Ιταλία, ούτε Ισπανία».

Ο Ματίας Μπιάρσμιρ, που επιστρέφει στο δυναμικό του Παναθηναϊκού, τόνισε με τη σειρά του: «Είναι πολύ σημαντικό το να συμμετέχεις στο Champions League έστω και στα προκριματικά. Είμαστε αισιόδοξοι πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εύχομαι να έχουμε μία καλή σεζόν και θα ήθελα να παίξω αρκετά. Θα δουλέψουμε σκληρά στην Αυστρία αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν έχω μιλήσει πολύ με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, αλλά είναι ένας πολύ καλός προπονητής», ανέφερε ο Σουηδός αμυντικός και πρόσθεσε για την αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ: «Ο Σισέ μας αποχαιρέτησε και ήταν συγκινητική στιγμή. Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Ο Γιώργος Ιωαννίδης με τη σειρά του ανέφερε: «Εύχομαι να ξεκινήσουμε με υγεία να κάνουμε μία καλή χρονιά και να τα καταφέρουμε με τις υποχρεώσεις μας στα προκριματικά του Champions League. Αυτό είναι και το σημαντικότερο. Ποτέ δεν είναι εύκολο να περάσεις σε μία τέτοια διοργάνωση όσο καλή ομάδα και να έχεις. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να δείξουμε τον καλό μας εαυτό από τα πρώτα φιλικά παιχνίδια. Ελπίζω να πάρω και άλλες ευκαιρίες από τις περσινές να τις αξιοποιήσω και να βοηθήσω όσο μπορώ από την πλευρά μου. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube