Ο Παναθηναϊκός την περυσινή σεζόν, δεν πρέσαρε ψηλά, δεν έβγαζε γρήγορα κόντρα επίθεση και δεχόταν γκολ από τραγικά λάθη και κάκιστη αμυντική λειτουργία.

Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα σε αυτές τις πρώτες προπονήσεις των «πράσινων» δείχνει διάθεση να διορθώσει, με τους παίκτες που έχει.

Αποστολή στο Κίτσμπουελ: Γιώργος Σακελλαρίου.

Στις προπονήσεις που έγιναν την Κυριακή δούλεψε σε τρία στοιχεία. Στο πρέσινγκ ψηλά, στην γρήγορη αντεπίθεση και στην αμυντική λειτουργία. Χώρισε τους παίκτες σε τρεις ομάδες των οκτώ. Η μία χωρίστηκε σε δύο ζώνες. Η μία τετράδα πίεζε ψηλά στο μισό γήπεδο και η άλλη στο κέντρο περίμενε να δεχθεί την απόκρουση των αντίπαλων αμυντικών για να ξεκινήσει νέα επίθεση. Η μία οκτάδα αμυνόταν και έπρεπε να αποφύγει το πρέσινγκ των τεσσάρων, αλλάζοντας έξι πάσες μεταξύ τους και να περάσουν με μπαλιά στην τρίτη οκτάδα που περίμενε στην επίθεση, στο άλλο μισό του γηπέδου. Πρέσινγκ και αμυντική λειτουργία περιλάμβανε το πρόγραμμα και το απόγευμα.

Το πρώτο φιλικό

Αυτές τις αδυναμίες λοιπόν επιδιώκει να βελτιώσει ο Φερέιρα και μία πρόοδο ελπίζει να δει στο φιλικό της Δευτέρας κόντρα στη Λεχ Πόζναν που θα γίνει στις 19.00 ώρα Ελλάδας (μετάδοση από το συνδρομητικό κανάλι) στο Γένμπαχ. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι θα χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του. Θα παρατάξει δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο. Στόχος του άλλωστε είναι να τεστάρει την εξέλιξη κάποιων παικτών του, που δεν είναι στις πρώτες του επιλογές. Παιχνίδια για να μοντάρει καλύτερα την ενδεκάδα υπάρχουν όπως αυτά με Σίβασπορ (15/7), Κολωνία (17/7) και Ατρόμητο (21/7).

Πρόβλημα ο Καραγκούνης

Ο Γιώργος Καραγκούνης δέχθηκε σκαριά στην απογευματινή προπόνηση. Ο Νίνης έπεσε στο έδαφος από μία κόντρα με τον Σεϊταρίδη κι άθελά του βρήκε τον «τυπάρα» στο στόμα. Έγιναν τέσσερα ράμματα στον διεθνή άσο, αφού σκίστηκε το πάνω χείλος και η συμμετοχή του στο φιλικό με τη Λεχ Πόζναν κρίνεται αμφίβολη, διότι πονούσε πολύ χθες το βράδυ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τζούριτσιτς: «Ο Μπενίτεθ πήρε το Champions League στην Κωνσταντινούπολη, ίσως κατακτήσει εκεί και το Europa League»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM: Η γκέλα της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, η μάχη του τίτλου και ο Παναθηναϊκός με το μυαλό στην Μπέτις

Μπενίτεθ: «Θα είναι πολύ σημαντικό και για εμάς, τον κόσμο και τον σύλλογο να προκριθούμε με την Μπέτις»

Νίκολιτς: «Είμαστε η καλύτερη ομάδα στη Λίγκα στην άμυνα, αλλά δεν είχαμε συγκέντρωση»

Κατέβασαν ρολά οι τερματοφύλακες: Τα highlights από τη λευκή ισοπαλία μεταξύ Παναθηναϊκού και Παναιτωλικού

Μπενίτεθ: «Δημιουργήσαμε αρκετές ξεκάθαρες ευκαιρίες για να κερδίσουμε - Είμαι απογοητευμένος με πολλά πράγματα»

Νικολογιάννης: «Μπορούσε τη νίκη παρά τις πολλές αλλαγές - Όλος ο Παναθηναϊκός ζει και αναπνέει για Μπέτις»

Αθανασίου: «Σωστά στο μυαλό του Μπενίτεθ η διαχείριση ενόψει Μπέτις - Πολλοί πήραν ευκαιρία, λίγοι την άρπαξαν»

Αναστασίου: «Κρίμα γιατί κάναμε μεγάλη προσπάθεια - Αν δεν βάζεις γκολ δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα»

Ανεπανάληπτη ευκαιρία με Βιλένα για τον Παναθηναϊκό, έσωσε τον Παναιτωλικό ο Κουτσερένκο