Την τρίτη συνεχόμενη και ίσως πιο σημαντική νίκη του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Cliff Diving World Series 2011 πανηγύρισε στον πέμπτο αγώνα της σεζόν στη Malcesine της Ιταλίας, ο Gary Hunt! Ο Βρετανός κυριάρχησε και εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά, με αποτέλεσμα να αυξήσει το βαθμολογικό του αβαντάζ έναντι των υπόλοιπων αθλητών ενόψει των τελευταίων δύο αγώνων.

Ο Hunt χρειάστηκε να δώσει το… 110% των δυνατοτήτων του για να πάρει τη νίκη στη Malcesine, αφού η γειτονική χώρα μέχρι στιγμής είχε αποδειχτεί αφιλόξενη για τον 26χρονο δύτη. Τόσο το 2009, όσο και το 2010, στην πόλη Polignano a Mare, ο Βρετανός είχε δυσκολευτεί αρκετά να συγκεντρώσει θετική βαθμολογία, κάτι που τον πείσμωσε φέτος και τον οδήγησε στη μεγάλη επιτυχία, με την οποία έκανε ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου!

Στο Scaliger Castle, από το οποίο καλούνταν οι αθλητές να βουτήξουν στο νερό από ύψος 27 μέτρων, ο Artem Silchenko φάνηκε να ελέγχει απόλυτα τον αγώνα στους τρεις πρώτους γύρους, αφού οι φιγούρες του εντυπωσίαζαν τους κριτές και μάλιστα, κατάφερε να φτάσει τον βαθμό δυσκολίας στο 5,7. Το γεγονός δεν ανησύχησε τον Gary Hunt, ο οποίος εμφανιζόταν αποφασισμένος για την κατάκτηση ακόμη μιας νίκης και με τις περίτεχνες εναέριες ενέργειές του, ο 26χρονος αθλητής έφτασε στο 6,3 τον βαθμό δυσκολίας, με αποτέλεσμα κάπου εκεί να μπει το εντυπωσιακό φινάλε! Ο Βρετανός αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του πέμπτου αγώνα του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Red Bull Cliff Diving World Series 2011 με 459.90 πόντους.

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Artem Silchenko (449.35 πόντους) και Michal Navratil (413.35 πόντους) από Ρωσία και Τσεχία αντίστοιχα! Αξίζει να σημειωθεί πως εντυπωσιακό ήταν το ντεμπούτο του νεαρού Μεξικανού αθλητή, Jonathan Paredes, στη Malcesine της Ιταλίας! Απόδειξη της καλής του εμφάνισης και των υποσχέσεων που άφησε για το μέλλον, ήταν η βαθμολογία των 411.70 πόντων που κατάφερε να συγκεντρώσει, αλλά και το γεγονός πως κατέκτησε την 4η θέση στον αγώνα, αφού λίγο έλειψε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να καταλάβει μια θέση στο βάθρο των νικητών!

Έπειτα και από τον αγώνα στην Ιταλία, πλέον οι αθλητές έχουν λιγότερο από ένα μήνα για να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επόμενη «στάση» του πρωταθλήματος. Ο 6ος και προτελευταίος αγώνας του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για την 20η Αυγούστου, στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ενώ η αυλαία κλείνει με τον 7ο και τελευταίο αγώνα της σεζόν στη γραφική Γιάλτα της Ουκρανίας (4/9)!

Δείτε βίντεο από τον αγώνα στην Ιταλία:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube