Όταν ο Φερέιρα αποφάσισε να μείνει στον Παναθηναϊκό, έβαλε ένα στοίχημα.

Να φτιάξει μια ομάδα με φθηνούς και φιλόδοξους παίκτες, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα επιτίθεται ορθά και γρήγορα, αλλά με μικρό μπάτζετ.

Οι έως τώρα μεταγραφές του «τριφυλλιού», είναι τέτοιου τύπου, με τον Αντρέ Κάστρο της Πόρτο που είναι ο επόμενος στόχος να ταιριάζει «γάντι» σε αυτά που ζητάει ο Πορτογάλος ώστε να λυθούν μια και καλή τα χέρια του, στο προβληματικό –για τον ίδιο- κέντρο των «πράσινων».

Εξάλλου, η μεσαία γραμμή, είναι κάτι που φάνηκε από την αρχή πως προβλημάτιζε άπαντες στο πράσινο στρατόπεδο. Ο πρώτος που είχε μιλήσει για γρήγορους, νεαρούς και φιλόδοξους παίκτες ιδιαίτερα στην μεσαία γραμμή, ήταν ο Αδαμάντιος Πολέμης στις 31 Μαΐου, μετά το τέλος του Δ.Σ. που είχε αποφασιστεί η παραμονή του Φερέιρα στον πάγκο των «πράσινων».

Κάτι, που ούτως ή άλλως διαρρέονταν εδώ και καιρό από όλες τις πλευρές και ήρθε να το επιβεβαιώσει ξανά κι ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας, στην συνέντευξη που έδωσε σε όλα τα Μέσα μετά το τέλος της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού. «Πρέπει να παίξουμε γρήγορα το “box to box”. Θέλω να έχουν επιθετικότητα οι παίκτες του κέντρου», είχε πει ο Πορτογάλος. Μια δήλωση «ταμάμ» που φωτογραφίζει ακριβώς τα στοιχεία του Κάστρο.

Ο Πορτογάλος είναι ένας παίκτης της μεσαίας γραμμής, ο οποίος αρέσκεται και ταιριάζει να αγωνίζεται ως εσωτερικό μέσος. Κουβαλάει την μπάλα από το κέντρο στην επίθεση αρκετά γρήγορα (box to box), έχει πολύ καλή μεταβίβαση και τεχνική κατάρτιση γενικότερα, δοκιμάζει και τα δύο του πόδια από πολύ μακριά και είναι ένας παίκτης που μαρκάρει μεν, αλλά έχει έντονη επιθετικότητα.

Ο Φερέιρα κάνει τα πάντα για να τον αποκτήσει από την Πόρτο, αφού ξέρει ότι ο Κάστρο, ενδεχομένως θα του κάνει περισσότερο από κάθε άλλον αυτά που ζητάει στην μεσαία γραμμή. Η ποιότητα του μέσου της Πόρτο βέβαια, που εάν αποκτηθεί θα γίνει για να αγωνιστεί ως βασικός, μπορεί να δημιουργήσει κάποια μικροπροβλήματα. Ο Κάστρο, θα πάρει τη θέση ενός εκ των Νίνη ή Κατσουράνη. Και αυτό είναι ένα θέμα.

Αφενός ο «μικρός» αποτελεί επένδυση των «πράσινων» και χαίρει της εκτίμησης του Φερέιρα, αφετέρου, ο Κατσουράνης εκτός από «βαρύ» συμβόλαιο, είναι και «βαρύ» χαρτί, λόγω της εμπειρίας, της ποδοσφαιρικής λογικής και της οξυδέρκειας που διαθέτει στο παιχνίδι του. Βέβαια η ρήση λέει «…όλοι οι καλοί χωράνε», και μένει να αποδειχτεί και στο γήπεδο εάν αποκτηθεί τελικά ο Κάστρο, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ αυτής της μετακίνησης…

Μέχρι τότε, απολαύστε τον μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού σε ένα βίντεο



Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube