Σωσίβιο στο παρά ένα! Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συμφώνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στην αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους. Προβλέπονται περικοπές ύψους ενός τρισ. δολαρίων στις δημόσιες δαπάνες έως το 2021.

Την πολυπόθητη συμφωνία, έπειτα από πολυήμερες και σκληρές διαπραγματεύσεις, ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Παρ’ όλα αυτά, τίποτε δεν είναι σίγουρο ακόμη. Γι’ αυτό και κάλεσε τους βουλευτές των δύο πλευρών «να κάνουν το σωστό» και να στηρίξουν την προτεινόμενη συμφωνία με τις ψήφους τους ώστε να αποτραπεί μία καταστροφική χρεοκοπία.

Κι αυτό επειδή ενώ η έγκριση της συμφωνίας από τη Γερουσία θεωρείται σχεδόν σίγουρη, δεν ισχύει το ίδιο για τη Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς.

Η συμφωνία αυτή, εφόσον υιοθετηθεί και από το Κογκρέσο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (04.00 ώρα Γκρίνουιτς της Τετάρτης) θα αποτρέψει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προχωρήσει σε στάση πληρωμών, επιλογή που θα έφερνε «καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομία μας», ανακοίνωσε από το Λευκό Οίκο ο Μπαράκ Ομπάμα.


Δείτε απόσπασμα από το διάγγελμα του Προέδρου των ΗΠΑ, στο παρακάτω video:






Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω της κακοκαιρίας

Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν

Συνελήφθη δημοτικός υπάλληλος στο Ηράκλειο για «φακελάκι» 6.000 ευρώ για πλαστό έγγραφο

Πώς εξηγούν το καιρικό φαινόμενο που «σάρωσε» την Αλεξανδρούπολη με μέγιστη ταχύτητα ανέμου 154 χλμ/ώρα

Χειροπέδες σε 3 νεαρούς που έτρεχαν με μοτοσυκλέτες και έκαναν σούζες στη λεωφόρο Αθηνών - Ο ένας δεν είχε δίπλωμα

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Όσλο μετά από εμφάνιση drone - Έκλεισε ένας διάδρομος

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

Κορυδαλλός: Κατασχέθηκαν 6 ηχεία υψηλής ισχύος – Συνελήφθη 40χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες τη Δευτέρα

Συνελήφθησαν 3 γυναίκες στο «Ελ. Βενιζέλος» - Είχαν στις βαλίτσες τους 72 κιλά κάνναβης