Γύρισε ο τροχός! Κέρδη άνω του 2% σημειώνουν την Τετάρτη τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη. Άνοδος 2,26% για τον Γενικό Δείκτη στην Αθήνα. Θετικά έκλεισε ( + 3,98%) ο Dow Jones στη Wall Street.

Το κλίμα αναστράφηκε ύστερα από την απόφαση που έλαβε η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (FED) να «παγώσει» τα επιτόκια έως και τα μέσα του 2013.




Σε επίπεδο συναλλαγματικών ισοτιμιών, η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας προχώρησε την Τετάρτη σε μία αιφνιδιαστική παρέμβαση προκειμένου να ανακόψει τη συνεχόμενη ανοδική πορεία του ελβετικού φράγκου.

Λόγω της κορύφωσης της κρίσης, οι επενδυτές αναζητούν το τελευταίο διάστημα καταφύγιο στο εθνικό νόμισμα της Ελβετίας, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί σε ιστορικά υψηλά επίπεδα έναντι του ευρώ και του δολαρίου.

Επείγουσα σύσκεψη στο μεταξύ, συγκαλεί την Τετάρτη ο Νικολά Σαρκοζί, στον απόηχο της ανακοίνωσης για μείωση της βιομηχανικής παραγωγής. Συμμετέχουν όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας.

Στην Αθήνα επικρατεί σχετική ηρεμία, καθώς η διεθνής πίεση δείχνει να υποχωρεί.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι το οικονομικό επιτελείο αδρανεί. Ίσα-ίσα που προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τη συγκυρία για να προωθήσει ζητήματα όπως είναι το ευρωομόλογο και το θέμα του χρέους.

Σε δηλώσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων.

Απώτερος στόχος του είναι να συμπεριλάβει κρατικούς τίτλους που λήγουν και μετά το 2020.



Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη 44χρονος για εμπρησμό από πρόθεση στην Κεφαλονιά

Live - Πύρινος εφιάλτης: Καίγονται σπίτια στο Κρύο Πηγάδι, εκκενώθηκαν οικισμοί στα Μέγαρα

Live - Πολλαπλές εστίες: Εκκενώθηκαν οικισμοί στα Μέγαρα, δίπλα σε σπίτια η φωτιά στην Κεφαλονιά

Ελεύθερος ο προϊστάμενος του ΔΕΔΔΗΕ Ρεθύμνου μετά την απολογία του για τη φωτιά στην Κρύα Βρύση

Στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας ο Μητσοτάκης – Στο επίκεντρο η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό

Συνελήφθησαν, έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς, τρία άτομα που έκλεβαν μετασχηματιστές

Live - Πολλαπλές εστίες: Μάχη με τις φλόγες σε Βίλια και Μέγαρα, δίπλα σε σπίτια η φωτιά στην Κεφαλονιά

«Έχυσα αίμα για να το φτιάξω και τώρα καταστράφηκε»: Ο Τάσος Χαλκιάς για το σπίτι του στο Πόρτο Γερμενό

Μητσοτάκης για τις φωτιές: Οι ακραίες συνθήκες ξεπέρασαν κάθε σχεδιασμό – Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Live: Μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Αττική, Βοιωτία και Φωκίδα - Σε εξέλιξη η φωτιά στην Κεφαλονιά