Στην εντατική του νοσοκομείου «Γιώργος Γεννηματάς», νοσηλεύεται ο βετεράνος ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης. Αύριο Πέμπτη, στο μεταξύ, θα γίνει η κηδεία του ηθοποιού Βασίλη Ανδρεόπουλου που πέθανε σε ηλικία 88 ετών, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Ο Λυκούργος Καλλέργης, που υποβλήθηκε πρόσφατα σε επέμβαση στο ισχίο, αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα με την υγεία του, η οποία επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο.

Την ίδια στιγμή, στο νεκροταφείο Ζωγράφου θα πέσει αύριο στις 3 μ.μ. η αυλαία για τον ηθοποιό και συγγραφέα Βασίλη Ανδρεόπουλο.

Είχε γεννηθεί στις 15 Φεβρουαρίου του 1923, στον Πλάτανο Αιγιαλείας. Το βιογραφικό του, πλούσιο σε συνεργασίες, με την Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο, και πολλά ΔΗΠΕΘΕ.
Το 1949 συνέβαλε στην ίδρυση του Ρεαλιστικού Θεάτρου-Βεάκης και δέκα χρόνια αργότερα ιδρύοντας την Δωδέκατη Αυλαία. Το 1964 συμβάλλει στην ίδρυση ενός από τους πρώτους εταιρικούς θιάσους, του Άρματος Θεάτρου του ΣΕΗ.

Ως συγγραφέας έγραψε για το ραδιόφωνο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Τα κυριότερα θεατρικά έργα του είναι : «Κομιστής ειδήσεων», «Κρεατομηχανή», «Η Κληρονομιά», «Ως εδώ σύντροφοι», «Άγρια Παιχνίδια» και «Ζορμπάς».

Πρωταγωνίστησε σε 20 ταινίες για τον κινηματογράφο όπως Αγάπη στα 16 (2004), Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980), Ένα γελαστό απόγευμα (1979), Ένας νομοταγής πολίτης (1974), Θέμα συνειδήσεως (1973), Εκείνο το καλοκαίρι (1971), Ένα αστείο κορίτσι (1970), Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969), Ο μπλοφατζής (1969), Παλικαράκια της παντρειάς (1963), Ο χρυσός και ο τενεκές (1962), Οργή (1962), Ψηλά τα χέρια Χίτλερ (1962) και άλλες.

Έγραψε τα σενάρια: «5 γυναίκες για έναν άνδρα» (1967), «Μίνι φούστα και καράτε» (1967) και «Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα» (1970).

Ένας από τους τελευταίους τηλεοπτικούς του ρόλους ήταν στο σήριαλ του Mega : «Είσαι το ταίρι μου», όπου υποδυόταν έναν περίεργο, αλλά στοργικό παππού.

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκδηλώσεων Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος και στο Πεδίον του Άρεως

Κωνσταντινούπολη: Συγκρούστηκαν δύο δεξαμενόπλοια (video)

Στο ΚΑΤ υπάλληλος καθαριότητας σε απορριματοφόρο, μετά από επίθεση Ρομά

Απειλές Κρεμλίνου για την «επίθεση στην κατοικία του Πούτιν»: «Ο στρατός μας ξέρει πώς και πότε να αντιδράσει»

Έγκλημα στο Κολωνάκι: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου

Αρχίζει νέα έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε πριν 10 χρόνια

Χαλαρώνουν τα μπλόκα: Μοντέλο Χριστουγέννων για την έξοδο των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς

«Πάγωσε» η Κεντρική Μακεδονία: Ρεκόρ ψύχους με -5 βαθμούς Κελσίου στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές, από 7 Ιανουαρίου 2026

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού στα Άνω Λιόσια