Το εγκώμιο του Πεπ Γκουαρντιόλα έπλεξε ο Ντάνι Άλβες, μιλώντας στο επίσημο κανάλι της Μπαρτσελόνα. Ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ τόνισε ότι η παρουσία ενός καλού και εξωαγωνιστικά προπονητή έχει αντίκτυπο στην εικόνα μιας ομάδας, όπως του Ισπανού τεχνικού στους «μπλαουγκράνα».
«Αν έχεις ένα κακό πρότυπο, μπορείς να κάνεις μόνο αρνητικά πράγματα. Εάν έχεις ένα καλό πρότυπο, όπως ο Γκουαρντιόλα που λέει θετικά πράγματα και πως χρειάζεται να αγωνιστούμε στο γήπεδο και να παίξουμε ποδόσφαιρο, είναι πολύ καλύτερα», ανέφερε αρχικά ο 28χρονος παίκτης και πρόσθεσε:
«Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειχνε ικανή να κερδίσει το Σούπερ Καπ Ισπανίας, επειδή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ήταν φανταστική και η Μπαρτσελόνα δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση».
Καταλήγοντας, ο Ντάνι Άλβες τόνισε: «Ίσως να ήμασταν λιγότερο έτοιμοι από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά έχουμε περισσότερη ποιότητα από εκείνους. Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι κερδίσαμε το συγκεκριμένο τρόπαιο».
Σταύρος Καλογεράκης