Αν και στο πρώτο μέρος τα βρήκε σκούρα κόντρα στην φιλότιμη Τότεναμ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέβασε «στροφές» και μέσα σε διάστημα 25 λεπτών, επικράτησε των «σπιρουνιών» με 3-0. Γούελμπεκ, Άντερσον και Ρούνεϊ οι σκόρερ για τους «κόκκινους διάβολους» που βρήκαν απέναντι τους έναν εξαιρετικό Φρίντελ, που παρά τα σαράντα του χρόνια, διατήρησε το σκορ σε… χαμηλά επίπεδα αφού η «αρμάδα» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε πάρει πραγματικά «φωτιά» στο δεύτερο μέρος.
Η ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον μπήκε δυνατά στο πρώτο μέρος. Μάλιστα, στο 9’ ο Κλέβερλι βρέθηκε σε θέση βολής από το ύψος της μεγάλης περιοχής, επιχείρησε το σουτ αλλά ο Φρίντελ με τα ακροδάχτυλα, απέκρουσε. Στην συνέχεια, η Τότεναμ ισορρόπησε το ματς αν και την κατοχή της μπάλας την διατηρούσαν οι «κόκκινοι διάβολοι». Οι φάσεις που δημιουργούσαν ο Ρούνεϊ και η παρέα του δεν έφταναν στον τελικό προορισμό και το γκολ δεν ερχόταν.
Στο δεύτερο μέρος, η Γιουνάιτεντ, αποφασισμένη να «καθαρίσει» το παιχνίδι, «έκλεισε» την Τότεναμ στα καρέ της και τα «σπιρούνια» είχαν παθητικό ρόλο. Το «Όλντ Τράφορντ» κατηφόριζε και στο 61’ ο Γουέλμπεκ χρίστηκε σκόρερ με ένα πολύ όμορφο γκολ. Ο Κλέβερλι σέντραρε από δεξιά και ο Άγγλος επιθετικός πήδηξε ψηλότερα και έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Φρίντελ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ρούνεϊ έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της Μάντσεστερ, εκτελώντας φάουλ από πολύ καλή θέση αλλά ο 40χρονος γκολκίπερ με μια εντυπωσιακή απόκρουση έστειλε την μπάλα κόρνερ. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει «φωτιά» αλλά ο Φρίντελ βρισκόταν σε πολύ καλή ημέρα και ήταν πραγματικό τείχος μπροστά από το τέρμα της Τότεναμ.
Ότι δεν έκανε η Γιουνάιτεντ στο 64’, το έκανε στο 76’ με μαγευτικό τρόπο! Άντερσον και Γουέλμπεκ συνεργάστηκαν άψογα κάνοντας το ένα-δύο και ο τελευταίος με ένα εξαιρετικό τακουνάκι έβγαλε τετ α τετ τον Βραζιλιάνο που πλάσαρε και έκανε το 2-0. Στο 78’, ο Ντεφό είχε δοκάρι, αλλά στο 86’ ο Ρούνεϊ έκανε το 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο πρώτο ντέρμπι για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Αναλυτικά η 2η αγωνιστική
Σάββατο 20/08
Σάντερλαντ-Νιούκαστλ 0-1
(62’ Ρ. Τέιλορ)
Άρσεναλ-Λίβερπουλ 0-2
(78’ αυτ. Ράμσεϊ, 90' Σουάρες)
Άστον Βίλα-Μπλάκμπερν 3-1
(12’ Αγκμπονλαχόρ, 25’ Χέσκι, 67’ Μπεντ - 52’ Πέντερσεν)
Έβερτον-ΚΠΡ 0-1
(31’ Σμιθ)
Σουόνσι-Γουίγκαν 0-0
Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ 2-1
(53’ Ανελκά, 83’ Μαλουντά - 4’ Λονγκ)
Κυριακή 21/08
Νόριτς-Στόουκ 1-1
(37’ Ντε Λάετ - 90’+4’ Τζόουνς)
Γουλβς-Φούλαμ 2-0
(42’ Ντόιλ, 45’+1’ Τζάρβις)
Μπόλτον-Μάντσεστερ Σίτι 2-3
(39’ Κλάσνιτς, 63’ Ντέιβις - 26’ Σίλβα, 38’ Μπάρι, 47’ Τζέκο)
Δευτέρα 22/8
Μάντσεστερ Γ.-Τότεναμ 3-0
(61’ Γουέλμπεκ, 76’ Άντερσον, 86’ Ρούνεϊ)
Η επόμενη αγωνιστική (3η)
Σάββατο 27/08 (17:00)
Άστον Βίλα-Γουλβς (14:45)
Γουέστ Μπρομ-Στόουκ
Γουίγκαν-ΚΠΡ
Μπλάκμπερν-Έβερτον
Νιούκαστλ-Φούλαμ
Σουόνσι-Σάντερλαντ
Τσέλσι-Νόριτς
Λίβερπουλ-Μπόλτον
Kυριακή 28/8
Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι (15:30)
Μάντσεστερ Γ.-Άρσεναλ (18:00)