Χρήσιμη και διδακτική χαρακτήρισε την ήττα από την Ιταλία ο Ηλίας Ζούρος στο τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας της Εθνικής εν όψει του Ευρωμπάσκετ.

«Ήταν ένα πολύ χρήσιμο και ίσως το καλύτερο παιχνίδι προπόνησης για μας, για να βγάλουμε συμπεράσματα και να δούμε κάποια λάθη πριν τα επίσημα ματς. Το μόνο που θα έπρεπε να έχουμε περισσότερο είναι η συγκέντρωση. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας σε πολλά κρίσιμα σημεία, αλλά και αυτό είναι ένα μάθημα. Χαρακτηριστική είναι η τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας ή το τελευταίο χαμένο ριμπάουντ, ένας τομέας στον οποίο πήγαμε καλά σήμερα. Είχαμε ανοικτά σουτ και τα χάσαμε, χρησιμοποιήσαμε όλους τους παίκτες κι από όλους κερδίσαμε κάτι», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε: «Είμαι ευχαριστημένος και περήφανος από την ομάδα. Έχει κάνει πολύ καλή διαδρομή. Εμείς ψάχνουμε τα καλύτερα δυνατά σχήματα για να αντιμετωπίζουμε όλες τις καταστάσεις. Η καλή άμυνα μάς βοήθησε να γυρίσουμε ένα ματς που πήγαινε να ξεφύγει, μας κράτησε στο ματς, αλλά ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ μάς στοίχισε τη νίκη. Μου άρεσε που μπήκε ο Σλούκας στα κρίσιμα και πήρε κάποιες προσπάθειες, παρότι αστόχησε. Έτσι θα μάθουν οι παίκτες. Είναι μικροί και πρέπει να πάρουν την εμπειρία. Θα κάνουμε λάθη και θα μάθουμε. Έχουμε μάθει να παλεύουμε και είμαι σίγουρος πως η άμυνά μας θα είναι όπως πρέπει».

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Σιμόνε Πιανιτζάνι, τόνισε: «Ήταν το καλύτερο δυνατό παιχνίδι για να τελειώσει η προετοιμασία. Δεν μετρά το αποτέλεσμα, αλλά είναι θετικό για μας ότι κλείσαμε με νίκη. Μου άρεσε που είδα από την ομάδα που έδειξε μαχητικό πνεύμα και πάλεψε ως το τέλος, παρότι μας έλειψε ο αρχηγός μας (Μορντέντε). Η Ελλάδα είναι καλή ομάδα, δυνατή και αυτό το παιχνίδι ήταν σίγουρα ο καλύτερος επίλογος για να κλείσουμε την προετοιμασία. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για το Ευρωμπάσκετ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Με ίδια σύνθεση οι «ερυθρόλευκοι», μία αλλαγή για τους Θεσσαλονικείς

Φρανσίσκο μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ: «Θα είμαστε εντάξει»

Τσαρούχα-Καρπάνος-Τσιμπούρης οι διαιτητές του τελικού του Stoiximan Super Cup

Η «ασπρόμαυρη» παρακάμερα και ο χαμός στο φινάλε μετά το νικητήριο καλάθι του Όσμαν!

Ομπράντοβιτς, Μπατίστ και παίκτες στο γήπεδο παρά το ρεπό στον Παναθηναϊκό

Νέο πρόβλημα με Χουάντσο στον Παναθηναϊκό - Μυϊκό σπασμό έδειξαν οι εξετάσεις

Πετρίδης: «Θα είναι μια ήττα που θα κάνει καλό στον Παναθηναϊκό»

Κούσης: «Πλησιάζει στον ΠΑΟΚ ο Μοτιεγιούνας - Ο Μυστακίδης είναι αποφασισμένος να κάνει μεγάλα πράγματα»

Ζέρβας: «Ο Μπαρτζώκας θέλει τον Ολυμπιακό σε εγρήγορση - Σαν χορευτής κινείται ο Μοντέρο»

Τσίμπος: «Πίσω στην ετοιμότητα η ΑΕΚ - Έχουν παγώσει οι διαδικασίες για τα διαβατήρια λόγω Φαλ» - Τι είπε για NBA Εurope