Ο τραυματισμός του Ντιντιέ Ντρογκμπά και η ανησυχία της Τσέλσι για την κατάσταση του Ιβοριανού επιθετικού που αποχώρησε με φορείο και μάσκα οξυγόνου σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, επισκίασε την αγχωτική νίκη των «μπλε» επί της Νόριτς με σκορ 3-1 στην 3η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! Ντεμπούτο με γκολ για Μάτα!

Η αναμέτρηση του «Στάμφορντ Μπριτζ» στιγματίστηκε από τα «καρδιοχτύπια» για την κατάσταση της υγείας του Ντιντιέ Ντρογκμπά που συγκρούστηκε στον αέρα με τον πορτιέρο των «καναρινιών» και αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή, αφού δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει. Οι νεοαποκτηθέντες Χουάν Μάτα και Ρομέλου Λουκάκου πραγματοποίησαν την πρώτη τους εμφάνιση με τη μπλε φανέλα, με τον πρώην άσο της Βαλένθια να πετυχαίνει και το πρώτο του γκολ.

Στα υπόλοιπα ματς, η Μπλάκμπερν πλήρωσε την αστοχία των παικτών της από την άσπρη βούλα και «τιμωρήθηκε» από την Έβερτον, η οποία έφυγε με το «τρίποντο» (1-0) από το «Ίγουντ Παρκ», ενώ Σουόνσι και Σάντερλαντ «κόλλησαν» στο 0-0.

Τσέλσι – Νόριτς 3-1

Το χαμόγελο στα χείλη του Αντρέ Βίλας – Μπόας εμφανίστηκε από το 5ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Νόριτς! Η Τσέλσι, κατάφερε να πετύχει το γρήγορο γκολ που ήθελε, με τον Μποσίνγκουα να δοκιμάζει το πόδι του αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και τη μπάλα να τον υπακούει απόλυτα, καταλήγοντας στα δίχτυα για το 1-0!

Οι «μπλε» κυριάρχησαν στα πρώτα 15 λεπτά, αλλά κάπου εκεί η Νόριτς αντιλήφθηκε πως έπρεπε να δοκιμάσει την τύχη της βγαίνοντας στην επίθεση και λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Κρις Μάρτιν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά νικήθηκε από τον Ιλάριο. Το εύκολο απόγευμα που περίμεναν στην Τσέλσι, έμεινε στη θεωρία, αφού παρά το προβάδισμα που πήραν οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, η Νόριτς έδειξε πως δεν θα παραδινόταν αμαχητί.

Αυτό αποδείχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 62’ ο Ιλάριο στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη σέντρα του Χούλαχαν, έκανε τραγικό λάθος, επιτρέποντας στον Χολτ που «παραμόνευε» στην περιοχή της Τσέλσι, να γράψει το 1-1 με γυριστό σουτ! Η «παγωμάρα» της ισοφάρισης σε συνδυασμό με τον σοβαρό τραυματισμό του Ντιντιέ Ντρογμπά που στο 63ο λεπτό συγκρούστηκε στον αέρα με τον τερματοφύλακα της Νόριτς και αποχώρησε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, αποσυντόνισαν την ομάδα του Αντρέ Βίλας – Μπόας! Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν χωρίς όμως επιτυχία και η λύτρωση για τους «μπλε» ήρθε από την άσπρη βούλα!

Ο Ραμίρες με ατομική προσπάθεια στο 81ο λεπτό έφτασε απέναντι από τον Ρούντι, ανατράπηκε, κέρδισε την αποβολή του πορτιέρο των «καναρινιών» και… με το μυαλό στον Ντρογκμπά, ο Φρανκ Λάμπαρντ ευστόχησε από τα έντεκα βήματα για το 2-1 που διευκόλυνε την αποστολή της Τσέλσι για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων – λόγω του χρόνου που χάθηκε με τον τραυματισμό του Ντρογκμπά – με το πρώτο γκολ του Χουάν Μάτα στο ντεμπούτο του με τη μπλε φανέλα. Φυσικά, η νίκη αφιερώθηκε από τους «μπλε» στον άτυχο συμπαίκτη τους.

Σουόνσι – Σάντερλαντ 0-0

Ξεκίνημα που ο Στιβ Μπρους θέλει να βλέπει από την ομάδα του σε κάθε παιχνίδι, πραγματοποίησε στο «Liberty Stadium», η Σάντερλαντ! Οι «μαυρόγατες» έπιασαν… από το λαιμό τη Σουόνσι και πρώτα η κεφαλιά του Ο’Σέι που σταμάτησε στο δοκάρι και έπειτα ο Βορμ που νίκησε τον Γκιάν σε τετ-α-τετ, δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να θεωρήσουν τελειωμένη την υπόθεση των τριών βαθμών από το πρώτο 15λεπτο! Οι «swans» είδαν την τύχη να τους «κλείνει» το μάτι και ο Σινκλέρ δεν κατάφερε για λίγα εκατοστά να σημειώσει το πρώτο γκολ της ομάδας του στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, αφού στο 25’ στόχευσε… το δοκάρι!
Το νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα από τους ποδοσφαιριστές δεν έλειψαν στο παιχνίδι, με τον Αγκουστιέν να χτυπάει με τον αγκώνα τον Κάτερμολ, χωρίς ωστόσο να τιμωρηθεί από τον διαιτητή! Η Σάντερλαντ θα μπορούσε να έχει προηγηθεί σε κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησε στην αναμέτρηση, αλλά πότε το κοντρόλ του εκάστοτε επιθετικού και πότε η τελική προσπάθεια, δεν ευνοούσαν τις «μαυρόγατες», στις οποίες έμεινε ένα αίσθημα πικρίας για το τελικό 0-0, βάσει της εμφάνισής τους.

Μπλάκμπερν – Έβερτον 0-1

Στο «Ίγουντ Παρκ» χρειάστηκε να περάσουν 12 λεπτά για να σημειωθεί η πρώτη καλή ευκαιρία για κάποια από τις δύο ομάδες, να ξεσηκωθεί το πλήθος και να βελτιωθεί ο ρυθμός του παιχνιδιού. Η Μπλάκμπερν απείλησε πρώτη, με τον Ντέιβιντ Νταν να φτάνει στα καρέ της Έβερτον με ατομική ενέργεια και το δοκάρι να σταματάει το δυνατό σουτ που επιχείρησε!

Οι «ρόβερς» προσπάθησαν να ανακτήσουν τα ηνία του αγώνα από νωρίς, αλλά η αναγκαστική αλλαγή των Πέντερσεν και Νταν, των οποίων τη θέση πήραν οι Φορμίκα και Πέτροβιτς, «φρέναρε» κάπως τα σχέδια της ομάδας του Στιβ Κιν. Με την έναρξη της επανάληψης τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά για τους γηπεδούχους, αν ο Χόιλετ είχε ευστοχήσει στην εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε πανέξυπνα στο 47ο λεπτό ο Φορμίκα! Η μοίρα των «ρόβερς» στο παιχνίδι – εκ του αποτελέσματος – ήταν προδιαγεγραμμένη, αφού και στο 86’, το δεύτερο πέναλτι που κέρδισε ο Φορμίκα, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση από την άσπρη βούλα, πέρασε ανεκμετάλλευτο για να παραμείνει το 0-0.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου δεν ήθελε και πολύ για να κάνει την εμφάνισή του και έτσι, έπειτα από δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα του Κιν από τα έντεκα βήματα, ήρθε η σειρά της Έβερτον να δοκιμάσει την τύχη της και ο Αρτέτα, δεν έκανε λάθος! Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ισπανός άσος δεν λογάριασε το βάρος της μπάλας την κρίσιμη στιγμή έπειτα από το πέναλτι που κέρδισε ο Φελαϊνί και νίκησε τον Ρόμπινσον για το τελικό 1-0 που έφερε την πρώτη νίκη των «ζαχαρωτών».

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο 27/08

Άστον Βίλα-Γουλβς 0-0

Γουίγκαν-ΚΠΡ 2-0
(Ντι Σάντο 41’,66’)

Μπλάκμπερν-Έβερτον 0-1
(90'+2' Αρτέτα)

Τσέλσι-Νόριτς 3-1
(6' Μποσίνγκουα, 82' πεν. Λάμπαρντ, 90'+10' Μάτα - 63' Χολτ

Σουόνσι-Σάντερλαντ0-0

Λίβερπουλ-Μπόλτον (19:30)

Κυριακή 28/08
Νιούκαστλ-Φούλαμ (15:00)
Τότεναμ-Μαν.Σίτι (15:30)
Γουέστ Μπρομ-Στόουκ (17:00)
Μαν.Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (18:00)


Το πρόγραμμα της επόμενης (4ης) αγωνιστικής

Σάββατο 10/09 (17:00)

Άρσεναλ-Σουόνσι
Έβερτον-Άστον Βίλα
Μαν.Σίτι-Γουίγκαν
Στόουκ-Λίβερπουλ
Σάντερλαντ-Τσέλσι
Γουλβς-Τότεναμ
Μπόλτον-Μαν.Γιουνάιτεντ (19:30)

Kυριακή 11/9

Νόριτς-Γουέστ Μπρομ (15:30)
Φούλαμ-Μπλάκμπερν (18:00)

Δευτέρα 12/9

ΚΠΡ-Νιούκαστλ (22:00)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube