...Κι αυτό το δύσκολο καλοκαίρι. Με το δεξί ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την φετινή μάχη της Σούπερ Λίγκας επικρατώντας στην Κέρκυρα με 2-0.

Ο Λέτο με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι έδωσε την νίκη στο «τριφύλλι» αλλά και την απάντησή του στον Φερέιρα, ο οποίος ξεκίνησε την ομάδα με αλλαγές-εκπλήξεις, αφού ο Αργεντινός, ο Νίνης και ο Κατσουράνης, έκατσαν στον πάγκο.

Το 2-0, έκανε ο Νίνης στις καθυστερήσεις δείχνοντας πως ο Παναθηναϊκός, όσα κι αν του συμβαίνουν, δεν θα τα παρατήσει τόσο εύκολα.



Το 4-3-3 διατηρήθηκε από τον Πορτογάλο, αλλά το ξεκίνημα του παιχνιδιού δεν δικαίωσε τον Φερέιρα. Ο Κλέιτον που προτιμήθηκε ως δεξιός επιθετικός, δεν μπορούσε να βοηθήσει και πάρα πολύ μια και δεν είναι αυτή η φυσική του θέση, αλλά ούτε τα προσόντα του «ταιριάζουν» για να αγωνίζεται ως δεξί εξτρέμ. Και παρότι η θέληση για να «ξορκίσει» το κακό που τον έχει βρει από τους ευρωπαϊκούς του αποκλεισμούς υπήρχε από τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού», η εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν αντάξια μιας ομάδας που μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό.

Άοσμος, άνευρος και προβλέψιμος, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Κέρκυρας που πήγαινε το παιχνίδι με τον ρυθμό που επιθυμούσε ο προπονητής της, ούτως ώστε να καταφέρει να πάρει κάτι από έναν μεγαλύτερο αντίπαλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η είσοδος του Λέτο στην θέση του Κλέιτον έκανε το σχήμα πιο ορθολογικό. Συνέπεια; Ο Παναθηναϊκός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στην πίεση που ασκούσε, κέρδισε το πέναλτι που του έδωσε τη νίκη. Ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, Ζεκά, το κέρδισε και ο Λέτο ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 1-0 και δίνοντας την απάντησή του…

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός πάγωσε τον ρυθμό δείχνοντας σημάδια μιας ομάδας που δεν έχει και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Η Κέρκυρα προσπάθησε πιέζοντας αρκετά ψηλά μήπως και καταφέρει να πάρει κάτι απο το παιχνίδι, αλλά το πλήρωσε κι αυτό. Ο Νίνης, εκμεταλλευόμενος το ανέβασμα της Κέρκυρας σε αντεπίθεση έκανε το 2-0 στις καθυστερήσεις, κλειδώνοντας το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα.

Δείτε εδώ το φίλμ του αγώνα.







Κέρκυρα(Μπάντοβιτς): Αναστασόπουλος, Γκουστάβο, Βενέτης, Βέντσελ, Κοντοδήμος, Λαμπρόπουλος(60'Μετίν), Οσμάν, Λόβιν, Ιωάννου(54' Αγρίτης), Καλατζής, Μαζνόφ(71' Μπάρκογλου)

Στον πάγκο: Γκαλίνοβιτς, Ζιάμπαρης, Χάμπλ, Μπουκουβάλας, Γιάντσης

Παναθηναϊκός(Φερέιρα): Κοτσόλης, Ιωαννίδης, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Καραγκούνης(78’ Νίνης), Κλέιτον(46' Λέτο), Ζεκά, Κουίνσι(89’Μαυρίας), Τοτσέ.

Στον πάγκο: Κατσουράνης, Πετρόπουλος, Καρνέζης, Σαριέγκι,

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΠΑΟΚ: Εξάρθρωση ώμου για Άλι και Παβλένκα - Εξετάσεις και ο Ελουστόντο

Εντιαγέ: «Απολαμβάνω την παρουσία μου στον ΠΑΟΚ - Πιο δύσκολο το ελληνικό πρωτάθλημα από το τουρκικό»

Αθανασίου: «Ο Παναθηναϊκός είχε τον τρόπο να κάνει τη δουλειά κόντρα στην Καλαμάτα με την ατομική ποιότητα»

Αντύπας: «Οι 4 βαθμοί του Σάλιακα και ο εγκέφαλος Φρόιλερ - Έχει δουλειά ο Αλγουαθίλ στη διακοπή»

Κετσετζόγλου: «Δεύτερη φορά που μπαίνει σε εκτός έδρας ματς μετά το 10' η ΑΕΚ - Καθαρό πέναλτι του Γιόβιτς»

Λίσι: «Νίκη όχι με τον τρόπο που ήθελα, αλλά παλέψαμε όλοι μαζί» - Τι είπε για τους τραυματίες

Αντωνόπουλος: «Χάσαμε τη νίκη από ένα γκολ που χαίρεσαι να το βλέπεις - Να δω πότε η τύχη θα μας δώσει μία χαρά»

Τσορμπατζόγλου: «Θα χρειαστεί… υπερωρίες ο γιατρός του ΠΑΟΚ - Να γίνει ομάδα με σωστή νοοτροπία»

Τα highlights από τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού

Αναστασίου: «Ίσως πρέπει να πάω ξανά στο σχολείο και να μάθω να μετράω μέχρι το πέντε, γιατί μάλλον δεν ξέρω...»