Το ποσό των 1,12 δισ. ευρώ συνεισφέρουν οι 20 ομάδες της Premier League, μέσω της φορολογίας της Αγγλίας. Σύμφωνα με έρευνα λογιστών, η συνεισφορά του αγγλικού πρωταθλήματος στα έσοδα του κράτους αυξήθηκε κατά 30% σε σχέση με τις δύο προηγούμενες σεζόν.

Η… εκρηκτική αυτή άνοδος του ποσοστού οφείλεται ως επί το πλείστον στην αύξηση των εσόδων των συλλόγων κατά 30% από τις νέες συμβάσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά και την αύξηση κατά μέσο όρο των εσόδων των παικτών από τα νέα συμβόλαια που υπογράφουν.

Επίσης, από τον Απρίλιο του 2010 τα υψηλά εισοδήματα στα οποία υπάγονται σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές της Premier League φορολογούνται με ποσοστό 50%, κάτι που θα απέφερε στο βρετανικό κράτος επιπλέον έσοδα 120 εκατ. ευρώ ακόμα και αν οι αποδοχές των παικτών παρέμεναν ίδιες. Επιπλέον, 30 εκατ. ευρώ καταλήγουν στην εφορία από την αύξηση στο 20% των εισιτηρίων των αγώνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Deloitte έχει εκτιμήσει τα συνολικά έσοδα των παικτών της Premier League για τη σεζόν 2009/100 στα 1,58 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Έβγαλε… κεντρί η Γιουνάιτεντ και «τσίμπησε» την Μπρέντφορντ!

Σοκ σε Τότεναμ και Ολλανδία με Σίμονς - Υπέστη ρήξη χιαστού και χάνει το Μουντιάλ

O παίκτης που είχε κερδίσει αποβολή αντιπάλου για τράβηγμα μαλλιού, έκανε το ίδιο και γλίτωσε στο Κύπελλο Αγγλίας!

Η ανανεωμένη Τσέλσι καθάρισε τη Λιντς με τον Φερνάντες και κάνει όνειρα για κούπα

Ημέρα γιορτής στην Κόβεντρι: Λάμπαρντ και παίκτες σήκωσαν την κούπα της Championship!

Ντε Τζέρμπι: «Πιστεύω ότι η Τότεναμ θα μείνει στην κατηγορία»

Τσέλσι – Λιντς: Οι ευάλωτοι «μπλε», το... γιατρικό στο Γουέμπλεϊ και ο φετινός, κακός τους δαίμονας

Άλλαξε… τροπάριο στα κόρνερ, νίκησε και ξέφυγε προσωρινά η Άρσεναλ!

Εφτάψυχη Μάντσεστερ Σίτι, ανέτρεψε την αξιόμαχη Σαουθάμπτον στα τελευταία λεπτά και προκρίθηκε στον τελικό του FA Cup!

Σοκ στο 92' από… άλλο ματς για την Τότεναμ, παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού και με νίκη!