Πέρα από τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του και τον αλκοολισμό, άλλος ένας λόγος που η καριέρα του Μελ Γκίμπσον πήρε την… κατιούσα την τελευταία δεκαετία, ήταν και τα αντισημιτικά σχόλια που είχε κάνει ο 55χρονος, πλέον, ηθοποιός (κάτι τέτοια δεν… περνάνε στο Hollywood).

Ψάχνοντας, μάλλον, την εξιλέωση και ζητώντας συγχώρεση, κυκλοφόρησε έντονα πριν λίγες μέρες -και… γιγαντώθηκε την Κυριακή (11/9)- η φήμη πως ο Γκίμπσον ετοιμάζει ένα πολεμικό έπος… αλά Braveheart και Patriot, άτιτλο, όμως, ακόμα, που θα πραγματεύεται τη ζωή του σπουδαίου Εβραίου πολεμιστή Judas Maccabee, τον οποίο και θα υποδυθεί!

Η -αληθινή- ιστορία εκτυλίσσεται τον 2ο π.Χ. αιώνα, όταν οι Εβραίοι εξεγέρθηκαν εναντίον Ελλήνων και Σύριων, προκειμένου να αποκαταστήσουν τον τόπο λατρείας τους, το Ναό της Ιερουσαλήμ. Τελικά, τα κατάφεραν…

Ωστόσο, η εβραϊκή κοινότητα έχει αντιδράσει έντονα στο άκουσμα της είδησης πως ο άνθρωπος που τους έβρισε χυδαία το 2006 -έστω, υπό την επήρεια αλκοόλ- θα δουλέψει πάνω σε έναν από τους μεγαλύτερους πολεμιστές της ιστορίας τους!

Μένει να δούμε αν ο Γκίμπσον θα επιμείνει…

Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube