Συνεχίζεται ο «ακήρυχτος» πόλεμος της Γερμανίας στην Ελλάδα, ενώ δηλώσεις του στιλ : “Να φύγουν οι Έλληνες από την ευρωζώνη”, κυριαρχούν στη συντριπτική πλειοψηφία της γερμανικής πολιτικής σκηνής και φυσικά της κοινής γνώμης.

Χαρακτηριστικά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Ρέσλερ, με νέες δηλώσεις του έδειξε στη χώρα μας την έξοδο από την ευρωζώνη, για να διασωθεί -όπως είπε - το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Πίτερ Ατμάγερ, ηγετικό στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ.
Ανέφερε ότι «οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους αν θα αποχωρήσουν ή όχι από την ευρωζώνη».
Μάλιστα προειδοποίησε ότι δεν θα σταλεί νέα βοήθεια αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Οι πιέσεις των Γερμανών επηρεάζουν αρνητικά την Δευτέρα το ελληνικό Χρηματιστήριο, όπου ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί σημαντικά 2,02 %.

Διαβολοβδομάδα…

Καθοριστική για το μέλλον της Ελλάδας κρίνεται η εβδομάδα που άρχισε, καθώς αναμένονται εξελίξεις αναφορικά με συνέχιση ή όχι της δανειοδότησης της χώρας.
Το ελληνικό ζήτημα απασχολεί την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο, που συναντώνται τη Δευτέρα στο Βερολίνο.

Την Τετάρτη, 14 του μήνα, έχει προγραμματιστεί η άφιξη των επικεφαλής της Τρόικας στην Αθήνα, κάτι που, όμως, δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί, αν σκεφτεί κανείς τις αφόρητες γερμανικές πιέσεις.

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και της δημοσιογραφίας, πέθανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας