Με γκολ του Τιάγκο Σίλβα, δευτερόλεπτα πριν λήξει ο -τελικά, όντως ήταν- πρόωρος τελικός στο «Καμπ Νου», η Μίλαν… άρπαξε το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από την Μπαρτσελόνα, στην πρεμιέρα του Champions League!

Οι «ροσονέρι» είχαν ανοίξει το σκορ, μόλις, στο 23'' με τον Πάτο (πέμπτο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του θεσμού), με τους «μπλαουγκράνα» να… θυμώνουν και να το ανατρέπουν με τους Πέδρο και Βίγια, αλλά να πέφτουν στο καναβάτσο στο τέλος.

Βικτόρια Πλζεν-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1-1.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου (σε 1 ματς)

Μίλαν 1
Μπαρτσελόνα 1
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1
Βικτόρια Πλζεν 1

Η επόμενη αγωνιστική (2η, στις 28/9)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Μπαρτσελόνα
Μίλαν-Βικτόρια Πλζεν



Ανάθεμα κι αν θυμάται ακόμα και ο αντίπαλος που της την είχε… κάνει τελευταία φορά, από πότε έχει να βρεθεί πίσω στο σκορ η Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου»!

Η Μίλαν «πάγωσε» την καταλανική έδρα, πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένα λεπτό στην αναμέτρηση (23''), με τον Πάτο να «χορεύει» την… τρικυμιώδη -ειδικά στο πρώτο 20λεπτο- άμυνα των «μπλαουγκράνα» και με εξαιρετικό πλασέ, να ανοίγει το σκορ.

Ουσιαστικά, όμως, αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο, το γκολ αυτό λειτούργησε ως… ξυπνητήρι για τους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, που άρχισαν το σόου, με πρωταγωνιστή τον Μέσι!

Αφού πρώτα, λοιπόν, ο Αργεντινός σημάδεψε -με απευθείας εκτέλεση φάουλ- το δοκάρι του Αμπιάτι, με εξαιρετική ενέργεια και ασίστ «σέρβιρε» στον Πέδρο στο 36' το γκολ της ισοφάρισης.

Έτσι όπως πήγαινε το ματς, η ολική ανατροπή φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου…

Και όντως! Στο 50', η Μπάρτσα κατάφερε να φέρει… τούμπα το ματς, με τον Βίγια να στέλνει με φοβερή εκτέλεση φάουλ την μπάλα στο… παραθυράκι των «ροσονέρι»!

Κι ενώ όλα έδειχναν πως η Μίλαν δεν είχε απαντήσεις στις ορέξεις της Μπαρτσελόνα, τελικά, βρήκε μία και μοναδική. Του Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, πέτυχε το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 2-2.



Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Αμπιντάλ, Τσάβι, Ινιέστα (39' Φάμπρεγκας), Μασκεράνο, Κεϊτά (67' Πουγιόλ), Μπουσκέτς, Βίγια (84' Αφελάι), Μέσι, Πέδρο

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Νέστα, Ζαμπρότα, Αμπάτε, Τιάγκο Σίλβα, Φαν Μπόμελ (78' Ακουιλάνι), Ζέεντορφ, Νοσερίνο, Μπόατενγκ (32' Αμπροζίνι), Πάτο, Κασάνο (62' Εμανουέλσον)

Γήπεδο: «Καμπ Νου»
Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)




Bar 0-1 Mil by goalsarenaorg


Bar 1-1 Mil by goalsarenaorg


Bar 2-1 Mil by goalsarenaorg

- Στο άλλο ματς του ομίλου, Βικτόρια Πλζεν και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ήρθαν ισόπαλες 1-1, οπότε, καμία από τις δύο δεν πήρε προβάδισμα κατάκτησης της… τρίτης θέσης, που οδηγεί στο Europa League.

Η γιορτή των Τσέχων, για την πρώτη τους συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, πήρε… διαστάσεις, όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Μπάκος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του! Ομως, η Πλζεν δεν μπόρεσε να ξεκινήσει με νίκη την ευρωπαϊκή της περιπέτεια, καθώς δέχτηκε την ισοφάριση στο 69' από τον Μπρεσάν, ο οποίος και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.



Βικτόρια Πλζεν (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Λιμπέρσκι (79' Τραπ), Μπίστρον, Τσισόφσκι, Πίλαρ (88' Χόρα), Χόρβατ, Πετρζέλα (70' Ντούρις), Γίρατσεκ, Κόλαρ, Ράιτοραλ, Μπάκος

Μπάτε Μπορίσοφ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Γκούτορ, Μπορντάτσεφ, Φιλιπένκο, Σίμιτς, Βολόντκο, Μπρεσάν (72' Κοντσεβόι), Γκορντέιτσικ (83' Βολόντκο), Ολέχνοβιτς, Μπάγκα, Ρούντικ, Κέζμαν (76' Πορφίριο)

Γήπεδο: «Έντεν»
Διαιτητής: Λοράν Ντιαμέλ (Γαλλία)




Viktoria Plzen vs Bate Borisov (1-1) Goals &... by VIVAGoals

Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube