Τα καθήκοντα όσων έχουν αναλάβει τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία πρέπει να ξεκαθαρίσουν, όπως δήλωσε ο Ρονάλντο σε συνέντευξη Τύπου. Ο παλαίμαχος επιθετικός τόνισε ότι οι εγκαταστάσεις και τα γήπεδα που θα κατασκευαστούν θα χρηματοδοτηθούν από τους συλλόγους και το βραζιλιάνικο κράτος, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η θέση της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας.
«Σε ό,τι αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ασαφές ποιος είναι ο ρόλος της κυβέρνησης, της FIFA και της Βραζιλιάνικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να δοθούν διευκρινήσεις στον κόσμο», τόνισε ο Βραζιλιάνος σταρ.
Επίσης, ο Ρονάλντο τόνισε ότι τα περισσότερα από τα γήπεδα θα κατασκευαστούν από τους συλλόγους ή από την κυβέρνηση της χώρας, ενώ δεν καταλαβαίνει τον ρόλο της Βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας.
Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση των έργων υποδομών και επίσης υποστηρίζει τις κατασκευές μέσω παροχής «φθηνού» χρήματος και φορολογικών κινήτρων.
Σταύρος Καλογεράκης