Δεν τα παρατά ο Λούκα Ντι Μοντιζέμολο! Όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο πρόεδρος της Ferrari εκφράζει την επιθυμία του οι ομάδες να έχουν τρία μονοθέσια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δοκιμές κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στην πίστα της Μόντσα, όπου πραγματοποιήθηκε το γκραν πρι, ο ισχυρός άνδρας της σκουντερία τόνισε πως οι μεγάλες ομάδες θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις μικρότερες, δίνοντας τους ένα μονοθέσιο, με σκοπό να κάνουν περισσότερο ανταγωνιστικό το
πρωτάθλημα.

«Ακόμη πιστεύω πως είναι πολύ καλή ιδέα, ήταν στο παρελθόν και θα είναι και στο παρόν, αν οι μεγάλες ομάδες θα μπορούσαν να δίνουν στις μικρότερες ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Αυτό θα αύξανε τον ανταγωνισμό και θα έδινε την ευκαιρία σε νέους πιλότους να αγωνίζονται, κάτι που θα μείωνε το κόστος», ανέφερε ο πρόεδρος της Ferrari.

Ο Μοντιζέμολο ακόμη τόνισε πως η απόδοση των μονοθεσίων εξαρτάται πολύ από το αεροδυναμικό πακέτο, κάτι που δεν του αρέσει.

«Η Φόρμουλα 1 εξαρτάται πολύ από την αεροδυναμική και η μείωση των δοκιμών έχει δώσει έμφαση στη δουλειά στον προσομοιωτή. Στο μέσο αυτής της δεκαετίας είχαμε πολλές δοκιμές, όμως τώρα έχουμε περάσει στην αντίθετη πλευρά», πρόσθεσε.

Σταυρούλα Σάββα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι βαθμολογίες σε πιλότους και κατασκευαστές μετά το Grand Prix του Μονακό

Θριαμβευτής και στο επεισοδιακό Grand Prix του Μονακό ο Αντονέλι, πανηγύρισε την πέμπτη σερί νίκη του!

Φιάσκο στο Μονακό: Δύο πανομοιότυπα ατυχήματα αποκάλυψαν πρόβλημα στην άσφαλτο

Τράκαρε και ο Λεκλέρ και τα έβαλε με τους συνεργάτες του: «Γιατί μπήκα στο pit-stop;» - Κόκκινη σημαία στο Μονακό!

Σοκ και με Νόρις, αποσύρθηκε μετά τον Φερστάπεν στο Grand Prix του Μονακό!

Τεράστιο απρόοπτο με Φερστάπεν: Βγήκε νοκ-άουτ από την εκκίνηση στο Μονακό και φώναζε έξαλλος στους συνεργάτες του!

Αντετοκούνμπο και Αντονέλι παρέα στο Grand Prix του Μονακό (pics)

Πήρε την pole position στις συναρπαστικές κατατακτήριες του Μονακό ο Αντονέλι!

Υπέγραψε διετή επέκταση με τη Ferrari ο Λεκλέρ

Η συγκλονιστική διάσωση του Σουμάχερ: Ο πιλότος αποκαλύπτει για πρώτη φορά όσα έγιναν στο ατύχημα του 2013