Στην Αντάλια βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης η αποστολή του ΠΑΟΚ, προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ «Rixos Cup». Ο «Δικέφαλος» θα παραμείνει στην τουρκική πόλη μία εβδομάδα και, εκτός από την συμμετοχή της στο συγκεκριμένο τουρνουά, θα πραγματοποιήσει και προπονήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα προετοιμασίας που έχει καταστρώσει ο Σούλης Μαρκόπουλος. Η πρώτη προπόνηση της ομάδας στην Αντάλια πραγματοποιήθηκε, άμα τη αφίξει της αποστολής στην πόλη.
Την αποστολή του ΠΑΟΚ συνοδεύουν ο τεχνικός διευθυντής, Νίκος Σταυρόπουλος και ο μάνατζερ Τέλης Ζουρνατσίδης, ενώ ο Μακεδόνας τεχνικός πήρε στην Τουρκία τους: Αμπαρά, Αράπη, Γιαννακίδη, Καλαμπάκα, Καλαμπόκη, Καλλέ, Λιάπη, Ντικούδη, Andriuskevicius, Stiggers, Wright και Τσακαλέρη.
Ο Στίγκερς, λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής και αναφερόμενος στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ, αλλά και στην συμμετοχή στο τουρνουά, τόνισε πως: «Θα είναι ένα πολύ σοβαρό και δυνατό τουρνουά, με ομάδες επιπέδου Euroleague και πάντα αυτά τα παιχνίδια σου δίνουν την δυνατότητα να διορθώσεις τα λάθη σου, να συνηθίσεις σε αυτό το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού και, φυσικά, να γίνεις καλύτερος. Αυτό είναι που θέλουμε να κερδίσουμε κι εμείς από τη συμμετοχή μας σε αυτό το τουρνουά και ελπίζουμε ότι θα επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη, έχοντας κάνει ένα βήμα μπροστά. Έχουμε μπροστά μας μία πολύ σημαντική πρόκληση, το παιχνίδι μας με τη Γαλατάσαραϊ στο τέλος του μήνα και δουλεύουμε για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για εκείνο το ματς, αλλά και όλα όσα ακολουθήσουν στη διάρκεια της σεζόν.
Εμείς, απλά, πρέπει και αυτό το σημαντικό τουρνουά και τα προκριματικά της Euroleague να το δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Νομίζω ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά στην ομάδα, αυτή την εποχή προσπαθούμε να βρεθούμε σαν ομάδα και να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι αλήθεια ότι η πρώτη μου προετοιμασία με την ομάδα ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία και αρκετά επίπονη, αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Δουλεύεις σκληρά τώρα και βάζεις τις βάσεις για όλη τη χρονιά».
Αναλυτικά, το πρόγραμμα:
Παρασκευή - 16.09.2011
17:00 TT-ΠΑΟΚ (γκρουπ Α)
19:15 KK ZAGREB-FB ULKER (γκρουπ Β)
Σάββατο - 17.09.2011
17:00 TT-ANTALYA BB (γκρουπ Α)
19:15 KK ZAGREB-UNION OLIMPIJA (γκρουπ Β)
Κυριακή - 18.09.2011
17:00 ΠΑΟΚ-ANTALYA BB (γκρουπ Α)
19:15 FB ULKER-UNION OLIMPIJA (γκρουπ Β)
Δευτέρα - 19:09.2011
15:00 3ος Α γκρουπ-3ος Β γκρουπ
17:15 2ος Α γκρουπ-2ος Β γκρουπ
19:30 1ος Α γκρουπ-1ος Β γκρουπ
* Πριν από την αναχώρηση της ομάδας, υπέγραψαν τα συμβόλαιά τους οι Dante Stiggers, Martynas Andriuskevicius και Δήμος Ντικούδης, ενώ είχαν υπογράψει την Τρίτη και οι Γιάννης Καλαμπόκης και Rashad Wright.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης