Τους δεκαπέντε υποψηφίους για το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή ανακοίνωσε η ασιατική ποδοσφαιρική συνομοσπονδία (AFC).
Ανάμεσα στους διεκδικητές για το MVP Cup 2011 βρίσκονται ο Κεϊσούκε Χόντε, ο Κου Ζα-Σέολ και ο Σέρβερ Τζεπάροφ, οι οποίοι είναι και τα φαβορί, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από τη λίστα απουσιάζουν οι Αυστραλοί παίκτες, αν και ο περσινός νικητής ήταν ο Σάσα Ογκνενόβσκι, από την ομάδα των «καγκουρό».
Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 23 Νοεμβρίου σε τελετή που θα γίνει στην Κουάλα Λουμπούρ.
Στη λίστα, Νότιος Κορέα και Ιράν εκπροσωπούνται από τρεις ποδοσφαιριστές, η Ιαπωνία έχει δύο, ενώ από έναν το Ιράκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, η Κίνα, η Ιορδανία, η Συρία και το Ουζμπεκιστάν.
Αναλυτικά η λίστα της AFC:
Ντενγκ Ζουξιάνγκ (Κίνα), Φαρχάντ Μαϊντί (Ιράν), Φιράς Αλ Κχατίμπ (Συρία), Γκχασέμ Χανταντιφάρ (Ιράν), Χα Ταέ-Γκούν (Ν.Κορέα), Χαντί Ανγκχίλι (Ιράν), Χασάν Αμπντέλ Φατάχ (Ιορδανία), Ισμαΐλ Ματάρ (ΗΑΕ), Κεϊσούκε Χόντα (Ιαπωνία), Κου Ζα-Σέολ (Ν.Κορέα), Μοχάμεντ Νόορ (Σαουδική Αραβία), Σέρνερ Τζεπάροφ (Ουζμπεκιστάν), Τακάσι Ινούι (Ιαπωνία), Γέομ Κι-Χουν (Ν.Κορέα), Γιουνούς Μαχμούντ (Ιράκ).
Νίκος Μάρκου