Τo γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό που είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλλο την Αφροδίτη της Μήλου να δείχνει το μεσαίο της δάχτυλο, προκαλεί γι’ άλλη μία φορά.

Αυτή τη φορά έχει εξώφυλλο την Ακρόπολη να βουλιάζει και τίτλο «Χάθηκαν τα λεφτά μας».

Συγκεκριμένα, απεικονίζεται ο Παρθενώνας βυθισμένος στη θάλασσα σχεδόν μέχρι το αέτωμα. Από τη θάλασσα προεξέχει επίσης το κεφάλι αγάλματος στο οποίο έχει παραμείνει χαρτονόμισμα του ευρώ.

«Δισεκατομμύρια για το τίποτα, η Μέρκελ σε ανάγκη - τι πρέπει να γνωρίζει ο αποταμιευτής για την ευρω-κρίση» είναι οι υπότιτλοι του εξωφύλλου.

Στη βιντεοσκοπημένη παραπομπή στον ιστότοπο του Focus για τα ρεπορτάζ του αφιερώματος του περιοδικού αναφέρεται ότι «η πτώχευση της Ελλάδας πλησιάζει όλο και περισσότερο. Δισεκατομμύρια των Γερμανών βυθίζονται χωρίς αποτέλεσμα. Θα πάρουμε ποτέ πίσω τα λεφτά μας; Οι αποταμιευτές ανησυχούν. Υπάρχει σωτηρία;».


Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία, τρίζει επικίνδυνα. Την έκτη του ήττα γνώρισε το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ στις τοπικές εκλογές που έγιναν την Κυριακή, 18 του μήνα, στο Βερολίνο, ενώ «χρεοκόπησε» η παράταξη του υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, που είχε ποντάρει προεκλογικά στην πτώχευση της Ελλάδας.

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος: Ταξί συγκρούστηκε με μηχανή, τραυματίστηκε σοβαρά ο μοτοσικλετιστής

Συνελήφθη 40χρονος για εμπρησμό στην Τροιζήνα – Εξετάζεται η εμπλοκή του σε 9 ακόμη πυρκαγιές

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στη Σίφνο

Διασωθέντες από τη σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: «Δεν είχαμε οπτική επαφή, νομίζαμε ότι πέσαμε πάνω σε καλώδια»

Τραγωδία στη Σίφνο: Τρία άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους από την πτώση ελικοπτέρου

Σίφνος: Πτώση ελικοπτέρου κοντά σε κατοικίες - Τυλίχθηκε στις φλόγες

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 28χρονος που επιτέθηκε με καραμπίνα σε γυναίκα και τον γιο της

Γαστούνη: Συλλήψεις 18 Ρομά για ρευματοκλοπή, μετά την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα

Προκλητική η Τουρκία: Τα θαλάσσια πάρκα βρίσκονται στην τουρκική δικαιοδοσία

Ο Τραμπ απειλεί να βομβαρδίσει και το Ομάν - «Αν μας σταθεί εμπόδιο στο Ορμούζ»