Παρουσία του εκπροσώπου Ολυμπιακού, Χρήστου Σταυρόπουλου, αλλά και του Παναθηναϊκού, Ηλία Κοτσογιάννη, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη η συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά «Two Nations Cup». Ο συγκεκριμένος αθλητικός θεσμός, που στοχεύει στην σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών, θα διεξαχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου στο «Αμπντί Ιπεκτσί».
Το «παρών» πέραν των εκπροσώπων των «αιωνίων», έδωσαν εκπρόσωποι των αθλητικών φορέων της Κωνσταντινούπόλης, της ομοσπονδίας κωπηλασίας (θα γίνει και κωπηλατικός αγώνας στις 23/10 στον Κεράτιο κόλπο) και των δύο τουρκικών ομάδων που θα πάρουν μέρος στο τουρνουά μπάσκετ, ο Ενγκίν Οζερχούν από την Αναντολού Έφες και ο Νεντίμ Καρακάς από το τμήμα μπάσκετ της Φενέρμπαχτσε.
Ο διευθυντής μάρκετινγκ της «πράσινης» ΚΑΕ, Ηλίας Κατσογιάννης, ο δήλωσε για το τουρνουά: «Εκπροσωπώντας τον Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές. Η ιδέα για να γίνουν τέτοιοι αγώνες με αυτές τις ομάδες, με σκοπό να έρθουμε πιο κοντά είναι πάρα πολύ καλή. Ο αθλητισμός ήταν και πιστεύω πως εξακολουθεί να είναι ένα όχημα να έρθουν οι δυο χώρες πιο κοντά. Και ειδικά μέσω του μπάσκετ, καθώς είναι ένα από τα λαοφιλέστερα αθλήματα. Θα είναι και πολύ δυνατά τεστ για εμάς αυτά τα παιχνίδια, 20 μέρες πριν την έναρξη της Ευρωλίγκας. Από εμπορικής άποψης πιστεύω πως επίσης θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία με τη δημοσιότητα που θα υπάρξει και στις δύο χώρες. Το γήπεδο είναι πολύ ωραίο και ελπίζω να γεμίζει από Τούρκους, αλλά και Έλληνες φιλάθλους. Του χρόνου ελπίζω να επαναληφθεί και στη Ελλάδα».
Από πλευρά των «ερυθρολεύκων» ο Χρήστος Σταυρόπουλος ανέφερε:
«Αυτή η διοργάνωση είναι κάτι παραπάνω από ένα τουρνουά μπάσκετ. Είναι περισσότερο σημαντικό για μένα, επειδή ενισχύει τη αδελφότητα και την φιλία των δυο χωρών. Το μπάσκετ πάντα ήταν ένα άθλημα αδελφότητας και φιλίας. Αυτό το τουρνουά πρέπει να το αποδείξει. Αποδεχθήκαμε την πρόταση χωρίς καμία σκέψη.
Το τουρνουά θα προωθήσει ακόμα περισσότερο την αδερφική σχέση μεταξύ των κρατών. Εξαιτίας αυτού πιστεύω ότι θα ξεπεράσει σε διάρκεια η διοργάνωση τις τρεις μέρες. Θέλω να ευχαριστήσω την Αναντολού Εφές και την Φενερμπαχτσέ».
*Το “Two Nations Cup” θα φιλοξενηθεί στο «Αμπντί Ιπεκτσί» (1-2/10), ενώ θα γίνουν και αγώνες των εφηβικών ομάδων των τεσσάρων συλλόγων (30/9-1/10) στο “Haldus Alagas Sports Hall”. Από τις κορυφαίες στιγμές του διημέρου θα αποτελέσει η διεξαγωγή ενός Junior All Star Game στο Αμπντί Ιπεκτσί στις 2 Οκτωβρίου, Διεθνής Ημέρα Κατά της Βίας, με μικτές ομάδες επίλεκτων έφηβων αθλητών, αποσκοπώντας στην ενδυνάμωση του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των συλλόγων των δύο λαών.
Το πρόγραμμα του “Two Nations Cup”
Παρασκευή 30/9
Αναντολού Έφες-Παναθηναϊκός (έφηβοι)
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ολυμπιακός (έφηβοι)
Σάββατο 1/10
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Αναντολού Έφες (έφηβοι)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (έφηβοι)
Αναντολού Έφες-Ολυμπιακός (έφηβοι)
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Παναθηναϊκός (έφηβοι)
Αναντολού Έφες-Παναθηναϊκός
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ολυμπιακός
Κυριακή 2/10
All Star Game (έφηβοι)
Αναντολού Έφες-Ολυμπιακός
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Παναθηναϊκός