Την επιθυμία να διοργανώσει το προολυμπιακό τουρνουά εξέφρασε η ΠΓΔΜ, η οποία εξασφάλισε τη συμμετοχή της μετά την τέταρτη θέση που κατέλαβε στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.
Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας μπάσκετ, Ντέγιαν Λέκιτς, τόνισε πως ο συγκεκριμένος στόχος είναι δύσκολος, ωστόσο είναι αισιόδοξος, καθώς περιμένει και την ανάλογη βοήθεια από το κράτος.
«Θα δουλέψουμε σκληρά για να γίνει η επιθυμία μας πράξη. Δεν θα είναι εύκολο. Χρειαζόμαστε χρήματα, αλλά πιστεύουμε ότι το κράτος θα μας βοηθήσει όταν καταλάβει ότι η χώρα μπορεί να εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες», δήλωσε ο Ντέγιαν Λέκιτς.
Τη δεδομένη στιγμή, το φαβορί για τη διοργάνωση του προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει από τις 2 μέχρι τις 8 Ιουλίου είναι το Πουέρτο Ρίκο, αλλά η FIBA περιμένει να εξετάσει όλες τις υποψηφιότητες και μετά να λάβει την τελική της απόφαση.