Βαλένθια και Τσέλσι ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο Μεστάγια και σε συνδυασμό της νίκης της Λεβερκούζεν κόντρα στην Γκένκ με σκορ 2-0, ο 5ος όμιλος του Champions League γίνεται… «ροντέο». Πλέον οι Άγγλοι είναι στην κορυφή με τέσσερις βαθμούς και ακολουθούν οι Γερμανοί με έναν λιγότερο και οι επόμενες αγωνιστικές θα κρίνουν πολλά…

Βαλένθια-Τσέλσι

Το πρώτο ημίχρονο κυμάνθηκε σε ρηχά νερά. Η Βαλένθια αν και γηπεδούχος δεν παρουσιάστηκε ιδιαίτερα δραστήρια σε αντίθεση με την Τσέλσι, η οποία στο χώρο της μεσαίας γραμμής έκανε ότι ήθελε κυρίως με τους Ραμίρες, Λάμπαρντ και Μίκελ. Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις και αυτό το στείρο αποτέλεσμα ερχόταν μάλλον δίκαια.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Άγγλοι μπήκαν και πάλι δυνατά και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 56’ όταν ο Μαλουντά μπήκε από δεξιά στην περιοχή, γύρισε την μπάλα και ο Λάμπαρντ με δυνατό σουτ στο δεύτερο δοκάρι δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ντιέγκο Άλβες.

Οι «νυχτερίδες» δεν είχαν πει όμως την τελευταία τους λέξη και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι όταν σε χέρι του Καλού ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Σολδάδο δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Τσεχ να κάνει το 1-1.

Οι συνθέσεις:

Βαλένθια: Ντιέγκο Άλβες, Μιγκέλ, Ραμί, Ρουίθ, Άλμπα, Μπανένγκα (73’ Τζόνας), Πάμπλο (73’ Φεγκοχούλι), Κανάλες, Σολδάδο, Ματιέ (59’ Πιάτι), Αλμπελδα.

Τσέλσι: Τσεχ, Κόουλ, Λουίζ, Μποσίνγκουα, Τέρι, Ραμίρες (66’ Μεϊρέλες), Λάμπαρντ (83’ Καλού), Μίκελ, Μαλουντά, Τόρες (72’ Ανελκά), Μάτα.


szolj hozza: Val 0-1 Chl


szolj hozza: Val 1-1 Ch


Λεβερκούζεν - Γκένκ

Οι Γερμανοί μπήκαν στην αναμέτρηση για να πάρουν το παιχνίδι και έκλεισαν με το καλημέρα τους Βέλγους στα καρέ τους. Το γκολ ήρθε στο 30’ με ένα πολύ όμορφο τέρμα του Μπέντερ, ο οποίος έβαλε την Λεβερκούζαν στη θέση του οδηγού.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε πιο ήρεμα με τους Γερμανούς να έχουν αυτό που θέλουν και να προσπαθούν να το κρατήσουν σκορ, ενώ κατάφεραν και να το διπλασιάσουν με ένα σουτ του Μπάλακ στην εκπνοή. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε την Λεβερκούζεν να σκαρφαλώνει στην δεύτερη θέση.

Οι συνθέσεις:

Λεβερκούζεν: Λένο, Κάστρο, Ράιναρ, Τόπρακ, Κάντλετς (80’ Μπάλακ), Σαμ, Μπέντερ, Ρόφλες, Σίρλε, Κίσλινγκ (91’ Ντερντιγιόκ), Ρενάτο Αογκούστο (65’ Μπάλιτς)

Γκενκ: Κέτελες, Σίμεις, Νάντσον (69’ Χιούλαντ), Πούντιλ, Μπάφελ, Χούμπερτ (78’ Νιουγκάγκα), Τόζερ, Ντε Μπράουν, Βόσεν (46’ Μπαρντά), Νγκόνγκα, Ογκουνγίμι

1. Τσέλσι 4 (2)
2. Λεβερκούζεν 3 (2)
3. Βαλένθια 2 (2)
4. Γκενκ 1 (2)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

400.000 οι αιτήσεις των οπαδών της Ντόρτμουντ για… 25.000 εισιτήρια στον τελικό του Champions League!

Ο Λένι Κράβιτζ στο σόου πριν τη σέντρα του τελικού του Champions League

«Ένα γκολ βγαλμένο από σελίδα κόμικ»: 22 χρόνια από το μυθικό τέρμα του Ζιντάν στον τελικό της Γλασκώβης

Οι διαιτητές που ορίστηκαν στους τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA

Αντσελότι για τελικό Champions League: «Θα αποφασίσω ανάμεσα σε Λούνιν και Κουρτουά εκείνη την εβδομάδα»

Οι 20 από τις 36 ομάδες του νέου Champions League εχουν γίνει ήδη γνωστές

Εκνευρισμένος ο Λουίς Ενρίκε με δημοσιογράφο: «Αποτυχία είναι να μην ξέρεις πόσες ομάδες είναι στο Champions League»

Το σεντόνι στο «σπίτι» της: Στο Μοντιλίβι θα παίξει τα ματς του Champions League η Τζιρόνα!

Η Ντόρτμουντ θα βγάλει περισσότερα χάνοντας παρά κερδίζοντας τον τελικό με τη Ρεάλ

Φιάσκο: Η διοίκηση της Παρί είχε έτοιμα τσάρτερ και μπλουζάκια για τον τελικό του Champions League στο Λονδίνο!