Τον λόγο για τον οποίο επέτρεψε στον Αλέξις Σάντσες να ταξιδέψει στη Χιλή εξήγησε ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα τόνισε πως έδωσε άδεια στον 23χρονο μεσοεπιθετικό – που είναι τραυματίας αυτή την περίοδο - να πάει στην πατρίδα του για να δει την οικογένειά του και όχι να παίξει στο παιχνίδι της ομάδας του με την Αργεντινή.

«Έχει άδεια να πάει στη Χιλή για να δει την οικογένειά του και όχι να παίξει στο παιχνίδι με την Αργεντινή. Ήθελε να δει τη μητέρα και την οικογένειά του, αλλά δεν του επιτρέψαμε να παίξει στο παιχνίδι της Χιλής», ανέφερε αρχικά ο 40χρονος προπονητής.

Όσον αφορά τον τραυματισμό του Σεσκ Φάμπρεγας, τόνισε: «Είναι πάντα πλήγμα να χάνεις παίκτες. Ο τραυματισμός του Σεσκ είναι ήπιος, αλλά δεν μπορεί να παίξει για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Με ανησυχούν οι τραυματισμοί του Φάμπρεγας, του Ινιέστα, του Αφελάι και του Σάντσες. Δεν θέλουμε να βιαστούμε για την επιστροφή τους και θέλουμε να αποθεραπευτούν καλά πριν παίξουν».

Καταλήγοντας, ο Γκουαρντιόλα αναφέρθηκε στο αυριανό παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ Χιχόν: «Αμύνονται πολύ καλά, αλλά μπορούν να μας απειλήσουν με αντεπιθέσεις και να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Θα είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του αγώνα, αφού αυτά τα παιχνίδια μπορεί να μας κοστίσουν στο τέλος του πρωταθλήματος».

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επαγγελματική πρόκριση για την Μπαρτσελόνα, δεν την πάτησε όπως η Ρεάλ

Ιστορικές στιγμές με χιλιάδες οπαδούς στην παρέλαση της Αλμπαθέτε για την πρόκριση επί της Ρεάλ!

Εκτενές αφιέρωμα της «Equipe» στον Μπετανκόρ για την ιστορική εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ!

«Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα»: Η πωρωτική ομιλία του προπονητή της Αλμπαθέτε πριν την επική πρόκριση επί της Ρεάλ!

Η LaLiga καταδίκασε ρατσιστικά συνθήματα οπαδών της Αλμπαθέτε κατά του Βινίσιους

Δένει τον... υιό Σιμεόνε μέχρι το 2030 η Ατλέτικο Μαδρίτης

Μπετανκόρ: «Πήγα να σταματήσω το ποδόσφαιρο - Έκλαιγαν ασταμάτητα η γυναίκα και ο γιος μου μετά το γκολ με τη Ρεάλ»

Ο όρκος πρόκρισης στ’ αποδυτήρια της Αλμπαθέτε και τα δάκρυα ευτυχίας μετά τον άθλο επί της Ρεάλ

«Σιωπή» στα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης μετά τον αποκλεισμό από την Αλμπαθέτε

Ο Μπετανκόρ με γκολ στο 94' πέταξε εκτός Κυπέλλου τη Ρεάλ!