Με πρωταγωνιστή τον μικρό στο μάτι, αλλά... θαυματουργό κάτω από το καλάθι Κάιλ Χάινς, που είχε 24 πόντους (8/8 δίποντα), 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με 88-78 στο «Αμπντί Ιπεκτσί» για το Two Nations Cup. Εξαιρετικοί στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν επίσης σε πολύ καλή μέρα τους Παπαδόπουλο, Λούκας και Πρίντεζη. Την Κυριακή στις 16:30 αντιμετωπίζουν στον άτυπο τελικό του τουρνουά την Εφές.

Ο αγώνας...

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τη... φόρα που του έδωσε ο Κεϊλίν Λούκας. Ο ταχύτατος Αμερικανός έκανε εξαιρετική δουλειά στην επίθεση και με αυτόν στη θέση του οδηγού οι «ερυθρόλευκοι» πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα έχοντας σταθερά το προβάδισμα. Παπαδόπουλος και Χάινς έκαναν καλή δουλειά στην αντίπαλη ρακέτα και η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα πέντε πόντων (18-23). Παρά τις προσπάθειες των Πρέλτζιτς και Μπογκντάνοβιτς, ο Ολυμπιακός με τον Σπανούλη σε ρόλο οργανωτή διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα κι έφτασε στο +11 (20-31) με τρίποντο του Σλούκα στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Η «Φενέρ» αδυνατούσε να πλησιάσει στο σκορ και... «ταΐζοντας» τον Λάζαρο, που έκανε πάρτι στο ζωγραφιστό απέναντι σε Πεκέρ, Σαβάς και Βίντμαρ, ο Ολυμπιακός ξέφυγε και με 13 (27-40). Το τρίτο φάουλ του βασικού σέντερ της ομάδας επέτρεψε στους πρωταθλητές Τουρκίας να κλείσουν το ημίχρονο στο -6 (38-44).

Η αντεπίθεση της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ συνεχίστηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και την έφερε σε απόσταση βολής (46-47). Όμως ο Ολυμπιακός πάτησε και πάλι γκάζι, βελτίωσε την άμυνά του, έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο με τον Λούκας και τροφοδότησε τον ασταμάτητο Χάινς με αποτέλεσμα, χάρη και σε μία τεχνική ποινή στον Νέβεν Σπάχια, να φτάσει και στο +17 (54-71). Το χαμηλό σχήμα που επέλεξε ο Κροάτης τεχνικός αποσυντόνισε τους «ερυθρόλευκους» και επέτρεψε στους Τούρκους να μειώσουν στους πέντε (68-73) μπαίνοντας στο τέταρτο δεκάλεπτο. Όμως ο εξαιρετικός σε επίθεση κι άμυνα Χάινς, αλλά κι ένα τρίποντο του Γκετσεβίτσιους αποκατέστησαν την τάξη και τη διψήφια διαφορά για τον Ολυμπιακό, που έφτασε εύκολα στην επικράτηση.

Δεκάλεπτα: 18-23, 38-44, 60-73, 78-88.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ: Τζέρελς 10, Ονάν 5, Έρογλου 2, Βίντμαρ 10, Πεκέρ 2, Τζιστ 10, Σαβάς 4, Ντεμιρέλ, Μπογκντάνοβιτς 17, Πρέλτζιτς 18.

Ολυμπιακός: Χάινς 24 (8/8 διπ., 8/12 βολές), Λούκας 15, Άντιτς 5, Σπανούλης 6, Χάουαρντ 2, Κέσελ, Παπαδόπουλος 13, Γκετσεβίτσιους 8, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης, Σλούκας 3.

* Ο Γιώργος Αγγελόπουλος παρακολούθησε μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλια, τον αγώνα δείχνοντας πως παραμένει κοντά στην ομάδα.

* Mε την τουρκική ομάδα δεν αγωνίστηκαν ο τραυματίας Μάρκο Τόμας και ο ανέτοιμος Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube