Τριάντα πέντε χρόνια ζωής συμπληρώνει σήμερα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος μέσος μίλησε για την απόφαση να επιστρέψει στην πατρίδα του μετά την ευρωπαϊκή του καριέρα σε Άρσεναλ και Παναθηναϊκό.

«Μετά από εννέα χρόνια μακριά από τη Βραζιλία ένιωσα νοσταλγία για την πατρίδα μου. Ήθελα να γυρίσω στη χώρα μου, στο σπίτι μου και να ζήσω με την οικογένειά μου. Είμαι πλέον κοντά τους, κοντά στο γιο μου που δεν έφυγε ποτέ από τη Βραζιλία. Το ενδιαφέρον υπήρχε από την αρχή της χρονιάς, αλλά δεν προχώρησε το θέμα. Όμως έμενα ελεύθερος και προέκυψε νέο ενδιαφέρον. Από τη στιγμή που δεν είχα συμβόλαιο, δεν το ξανασκέφτηκα και γρήγορα αποφάσισα να επιστρέψω», τόνισε ο «Τζίμπα» και πρόσθεσε:

«Στην αρχή ήταν δύσκολα για μένα, γιατί ερχόμουν απευθείας από μία ολόκληρη σεζόν στην Ευρώπη. Ήταν αναγκαίο να προσαρμοστώ στις συνθήκες της προπόνησης και των αγώνων, γιατί υπάρχουν διαφορές σε σχέση με την Ευρώπη. Τα γήπεδα δεν είναι πάντα τα καλύτερα όσον αφορά στον αγωνιστικό τους χώρο, ενώ υπάρχει και το θέμα της ζέστης, όπου στις αρχές της σεζόν η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή, ειδικά σε νότιες περιοχές της χώρας».

Όσο για το ρόλο του στην ομάδα, ανέφερε: «Προσπαθώ να βοηθώ με την εμπειρία μου. Να μιλάω με όλους, να τους γνωρίζω καλύτερα και μέσα σε όλα αυτά να κάνουμε τη δουλειά μας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Κανένα ενδιαφέρον της Κοπεγχάγης για Λιούμπιτσιτς»

Επίδειξη δύναμης και πρωτιά για τη Σενεγάλη - Στους «16» και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό με το Μπενίν

Έμεινε εκτός αποστολής στο ματς της Νιγηρίας λόγω προβλήματος στον μηρό ο Ντέσερς

Τα βάζει και… κατά λάθος: Σκόραρε με την πλάτη και έφτασε τα 957 γκολ ο Κριστιάνο!

Στους «16» ως πρώτη με τριάρα η Νιγηρία του βασικού Ονιεμάετσι - Το «Χ» βόλεψε Τυνησία και Τανζανία για την πρόκριση!

Επιστροφή στις ρίζες για τον Ζιλ Κουντέ: Έπαιξε ποδόσφαιρο σε χωμάτινο γήπεδο με παιδιά στο Μπενίν!

Ύμνοι Ντελ Μπόσκε για Μέσι: «Είδα Πελέ και Μαραντόνα, όμως αυτός είναι ο σπουδαιότερος-Τον ήθελα στην Ισπανία, αλλά…»

Σε φοβερή κατάσταση ο Κουλούρης, σκόραρε σε τρίτο σερί ματς!

«Ζαλίζει» η συλλογή από τρόπαια και ενθύμια του Ριβάλντο

Ο Ινφαντίνο προανήγγειλε αλλαγές στο οφσάιντ και δικαιολόγησε τις υψηλές τιμές στα εισιτήρια του Μουντιάλ