Η άμυνα και η συγκέντρωση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν το «κλειδί» της νίκης του Παναθηναϊκού επί της Μάλαγα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Άλεξ Μάριτς στον ΝοvaΣΠΟΡ FM. O σέντερ των "πράσινων" αναφέρθηκε και στην επιστροφή του Γιασικεβίτσιους τον οποίο χαρακτήρισε προπονητή στο γήπεδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Άλεξ Μάριτς στον NovaΣΠΟΡ FM και στο sday.gr και τη Μαρία Καρβούνη:

Το πρώτο σας παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, συνοδεύτηκε με μεγάλη νίκη επί της Μάλαγα. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για τον Παναθηναϊκό;

«Είναι πάρα πολύ σημαντική νίκη, ειδικά επειδή ήταν η πρεμιέρα μας στην Ευρωλίγκα και την πήραμε μέσα στο σπίτι μας. Παρ’ όλο που δεν είχαμε πολλά παιχνίδια στα πόδια μας για να βρούμε έναν ρυθμό, λόγω της αναβολής του ελληνικού πρωταθλήματος, παίξαμε πολύ καλά σήμερα».

Ποιο ήταν το κλειδί της επικράτησής σας;

«Η άμυνα και η συγκέντρωσή μας έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη σημερινή νίκη μας, στοιχεία που δείξαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επέστρεψε δριμύτερος στον Παναθηναϊκό και ήταν καταλυτικός στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης…

«Είναι σημαντικό που τον έχουμε πάλι μαζί μας. Ξέρει να διαβάζει τους αγώνες, είναι προπονητής μέσα στο γήπεδο και μας βοηθάει πάρα πολύ η παρουσία του σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού».

Ωστόσο, είχατε κάποια κενά διαστήματα στον αγώνα… Για ποιο λόγο έγινε αυτό;

«Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό σε έναν αγώνα. Δεν μπορεί μια ομάδα να παίζει τέλεια σε όλη τη διάρκειά του. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τα λάθη και να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε για να έχουμε ακόμη καλύτερη συνέχεια. Είναι μέρος των αγώνων αυτό».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπουένο: «Συζητάμε αλλαγή φορμάτ – Αποφάσεις για την EuroLeague στις 14 Απριλίου»

Τι λέει ο αλγόριθμος για EuroLeague: Σίγουρο πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, στο 25% ανέβηκε ο Παναθηναϊκός

Στην κορυφή του top-10 της Ευρωλίγκας ο Ράιτ που έσβησε τα... φώτα στον Τάκερ

Στέρλινγκ Μπράουν: Αναδείχθηκε MVP της 34ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα

Ομιλία Αταμάν στους παίκτες: «Κάθε ματς είναι τελικός στα τρία σερί εκτός έδρας - Έτοιμοι για τη νίκη και με Ολυμπιακό»

Αταμάν: «Κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, θα σκεφτώ τη Χάποελ μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό»

Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μονακό

Έπαιξε με τη... φωτιά αλλά βγήκε νικήτρια απέναντι στον Ερυθρό η Μπαρτσελόνα!

Βαθμολογία Ευρωλίγκας: Μία νίκη απόσταση από την 4άδα ο Παναθηναϊκός, δεύτερος ο Ολυμπιακός

«Έκανε τη δουλειά με Μονακό και πάει σε τριάδα αγώνων που θα κρίνει τα πάντα»: Το σχόλιο Πετρίδη από T-Center