Τα έξι γκολ με τα οποία επικράτησε, στο κολυμβητήριο του Λαιμού, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών της Σλοβακίας για την προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δεν επιτρέπουν στους Έλληνες παίκτες να εφησυχάσουν ενόψει της ρεβάνς. Αυτό ανέφερε ο Κώστας Τσαλκάνης, εξηγώντας ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν θα παραταχθεί αδιάφορο κόντρα στους Σλοβάκους, στο Κόζιτσε.
«Έχουμε αβαντάζ από τη νίκη μας με 6 γκολ διαφορά στο πρώτο ματς στο Λαιμό. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πάμε αδιάφοροι στη Σλοβακία. Θέλουμε τη νίκη, για να σφραγίσουμε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», είπε ο διεθνής τερματοφύλακας και πρόσθεσε:
«Όπως φάνηκε στον πρώτο αγώνα πριν από ένα μήνα περίπου, υπάρχει διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αυτή τη διαφορά θέλουμε να επιβεβαιώσουμε και στην αναμέτρηση του Σαββάτου. Πιστεύω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα να κερδίσουμε ξανά. Η κοινή προετοιμασία με τη Ρουμανία τις επόμενες μέρες θα μας βοηθήσει να δέσουμε και να εμφανιστούμε ακόμα πιο έτοιμοι για το παιχνίδι με τους Σλοβάκους».
Όσον αφοράς στην προετοιμασία; Ο Ντράγκαν Άντριτς και οι παίκτες του θα αναχωρήσουν την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, με προορισμό την Οραντέα όπου και θα πραγματοποιήσουν κοινή προετοιμασία με τη Ρουμανία. Το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου θα ταξιδέψουν στο Κόζιτσε καθώς την επομένη (Σάββατο 29/10) θα διεξαχθεί το ματς με τους Σλοβάκους.
Την αποστολή της Εθνικής ομάδας θα απαρτίσουν οι: Φίλιππος Καραμπέτσος, Κώστας Τσαλκάνης (τερματοφύλακες), Μανώλης Μυλωνάκης, Ανδρέας Μιράλης, Κώστας Κοκκινάκης, Μίμης Αληχανίδης, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Χρήστος Αφρουδάκης, Γιώργος Ντόσκας, Γιώργος Αφρουδάκης, Γιάννης Φουντούλης, Αρτίν Ελμισιάν και Μάνθος Βουλγαράκης.
Στο πρώτο ματς η Ελλάδα είχε επικρατήσει της Σλοβακίας στη Βουλιαγμένη με 13-7.