Ημέρα Κυπέλλου στην Κύπρο, όπου οι εκπλήξεις απουσίασαν, εξαιρουμένης της νίκης του Απόλλωνα επί της Ανόρθωσης, κατά τη διάρκεια της 1ης αγωνιστικής, της φάσης των ομίλων. Στη Λεμεσό, οι παίκτες των γηπεδούχων απείλησαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον καταλογισμό αμφισβητούμενου πέναλτι υπέρ της Ανόρθωσης, αλλά με την παρέμβαση του προπονητή τους, Γιαννάκη Γιαγκουδάκη παρέμειναν στο γήπεδο και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά.

Αναλυτικά οι αγώνες:

Απόλλων-Ανόρθωση 3-2

Οι φιλοξενούμενη μπήκαν δυνατά στον αγώνα και στο 21' ο Βούτερ με καταπληκτικό σουτ-βολέ άνοιξε το σκορ. Στο 73' οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Ρουντόνια, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ, μετά από σουτ του Δημητρίου στο δοκάρι. Στο 78' ο αγώνας διεκόπη για 10 περίπου λεπτά, αφού οι γηπεδούχοι, υπό την παρότρυνση του προέδρου του συλλόγου της Λεμεσού Α.Ποταμίτη απέιλησαν με αποχώρηση, για το καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Φρούσου από τον τερματοφύλακα Αυγουστή. Τελικά ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά χάρις στην ψύχραιμη επέμβαση του προπονητή του Απόλλωνα Γιαγκουδάκη. Ο Νικολάου ευστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε και έκανε το 1-2 για την Ανόρθωση. Όμως στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Μερκής με κεφαλιά και ο Μπογκτάν με σουτ έδωσαν τη νίκη στους γηπεδούχους.

ΕΝΠ-ΑΠΕΠ 3-0

Εύκολη νίκη για την "Ένωση" επί της ΑΠΕΠ, με γκολ των Κεμπάτζε (2) και Σολωμού.

ΠΑΕΕΚ-ΑΠΟΕΛ 0-3

Δεν συνάντησαν δυσκολίες οι "γαλαζοκίτρινοι" στο δημοτικό γήπεδο της Κερύνειας απέναντι στη γηπεδούχο ΠΑΕΕΚ. Ο Νεοφύτου με 2 γκολ και ο Ρίκαρντ ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η οποίο πέρασε ένα πολύ εύκολο απόγευμα.

ΑΕΚ-ΑΠΟΠ 2-1

Δύσκολη νίκη για την ομάδα της Λάρνακας, απέναντι στο φιλότιμο ΑΠΟΠ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 47' μ ε εύστοχο χτύπημα πέναλτυι του Χαραλάμπους, αλλά οι γηπεδούχοι γύθρισαν το παιχνίδι μα τα γκολ που πέτυχαν ο Δημοσθένους στο 74' και ο Ελευθερίου στο 86'.

ΕΝΑΔ-ΑΕΛ 1-5

Καταιγιστική η ΑΕΛ στο "Παφιακό", συνέτριψε την αδύναμη ΕΝΑΔ με 5-1. Πρωταγωνιστής για την ΑΕΛ ο Ιταλός Μποναβεντούρα ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 22' και έδωσε την ασίστ στον Φιλανιώτη για να κάνει το 2-0. Σέντρα-σουτ του ίδιου παίκτη ανάγκασε τον Λεωνίδου να πετύχει με αυτογκόλ το 3-0, ενώ οι Βιλέλα και Θωμά ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 5-0. Στο 87' ο Καρακάνας πέτυχε με πέναλτι το γκολ της τιμής για την ΕΝΑΔ.

Διγενής-Ομόνοια 1-2

Αν και ο "Φονέας" προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Φαλούμπ στο 21', οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη, χάρη σε γκολ του Σπέχαρ στο 38' και Κονναφή στο 89', με ισάριθμες κεφαλιές.


Επιμέλεια: Τύφωνας Μαντάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube