Πρωτοσέλιδο με τίτλο «Χάος» στα ελληνικά, με κεφαλαία γράμματα, κυκλοφορεί την Τετάρτη η γαλλική Liberation. Μάλιστα, δικαιολογεί την επιλογή της αναφέροντας ότι «η Αθήνα παίζει κορώνα-γράμματα το ευρώ».

«Ένα κύμα πανικού σάρωσε τον κόσμο χτες, από το Τόκιο έως τη Γουόλ Στριτ, δια μέσου Παρισιού και Μιλάνου, μετά από μία ανακοίνωση-έκπληξη από τον Έλληνα πρωθυπουργό για δημοψήφισμα σχετικά με την ευρωπαϊκή διάσωση της χώρας του. Το στοίχημα του Γιώργου Παπανδρέου έπιασε εξ απήνης όλους τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει ο συντάκτης της γαλλικής εφημερίδας.

«Ελληνικό δημοψήφισμα: η Ευρωζώνη σε αναταραχή», είναι ο τίτλος της γαλλικής Le Monde, η οποία αναφέρεται και στη στήριξη του δημοψηφίσματος από το υπουργικό συμβούλιο.

«Η ελληνική κυβέρνηση ταλαντεύεται στο χείλος της κατάρρευσης μετά την ανακοίνωση του σχεδίου για δημοψήφισμα», γράφει η βρετανική The Guardian.

Το BBC αναφέρει ότι το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο στηρίζει το δημοψήφισμα, παρά τις αντιδράσεις - σοκ από τα άλλα μέλη της Ευρωζώνης.
«Η ελληνική κρίση πλήττει τις αγορές, την ώρα που το σχέδιο διάσωσης του ευρώ "ξηλώνεται"», γράφουν οι βρετανικοί Times.

«Ο Παπανδρέου υπερασπίζεται το σχέδιο για το δημοψήφισμα», γράφει το γερμανικό Der Spiegel, ενώ η Die Welt αναφέρει ότι «το ελληνικό δημοψήφισμα θα δείξει πού οδεύουν τα πράγματα σε σχέση με το ευρώ».

Το αμερικανικό Bloomberg γράφει πως «το δημοψήφισμα θα επιβεβαιώσει τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ», οι Financial Times μιλάνε για αγώνα δρόμου των Ευρωπαίων ηγετών να σώσουν την Ευρωζώνη, ενώ οι New York Times εκτιμούν ότι «οι Έλληνες αμφισβητούν ανοιχτά εάν η δέσμευσή τους απέναντι στην Ευρώπη και στο ενιαίο νόμισμα, μετράει ακόμα περισσότερο από τον έλεγχο στο μέλλον τους και στην οικονομική τους ευημερία».

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βουλιαγμένη: Συνελήφθη για θανατηφόρα σωματική βλάβη ο 76χρονος - Πώς άρχισε ο καβγάς που οδήγησε σε θάνατο τον 82χρονο

Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ»: Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση για αλλαγή της ώρας θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη

Η σχολική βία σοκάρει ξανά την Ιταλία

Βραζιλία: 17χρονη επιτέθηκε με μαχαίρι στην καθηγήτριά της μέσα στην τάξη – Σοκαριστικό βίντεο

Δικηγόρος Κασιδιάρη: Αύριο θα ανακοινώσει τον τρόπο καθόδου στις εκλογές

Βραζιλία: 17χρονη επιτέθηκε με μαχαίρι στην καθηγήτριά της μέσα στην τάξη – Σοκαριστικό βίντεο

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους σε διάστημα τριών ωρών – Σε επιφυλακή Νότια Κορέα και Ιαπωνία

Αμαλιάδα: Δύο συλλήψεις για έκρηξη και εμπρησμό σε πολυκατοικία

Θεσσαλονίκη: 13χρονη στο Κέντρο Υγείας μετά από επίθεση συνομηλίκων της

Νεκρός ηλικιωμένος σε παραλία μετά από καβγά για μια ξαπλώστρα