Με τον Ντίμπλερ να παίζει καθοριστικό ρόλο τη στιγμή που χρειάστηκε, ο Πανιώνιος έφτασε στη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν του Άρη με 78-66 για την τρίτη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών με τον Αμερικανό, που τις προηγούμενες μέρες ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα, να είναι αλάνθαστος με 1/1 δίποντα και 4/4 τρίποντα. Εξαιρετικός και ο Στέφεσον με νταμπλ νταμπλ (15 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ).

Συνεχίζουν να αγνοούν τη χαρά της νίκης οι «κίτρινοι» στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Τζέιμς κορυφαίος από τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Το ματς


Το δυναμικό ξεκίνημα της ομάδας του Βαγγέλη Αλεξανδρή δεν είχε συνέχεια. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 0-3 με επιτυχημένο γκολ φάουλ του Όλιβερ. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα απάντησε με το ίδιο… νόμισμα και ο Στέφεσον ισοφάρισε σε 3-3 με δικό του γκολ φάουλ. Ένα σερί, όμως, 8-0 των φιλοξενούμενων τους έφεραν σε θέση… ισχύος, καταφέρνοντας να ξεφύγουν με +8 (3-11), με λέι απ του Τζέιμς, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Μπαρτζώκας θορυβήθηκε, πήρε τάιμ άουτ, με τους παίκτες να μπαίνουν βελτιωμένοι, με 4 διαδοχικούς πόντους του Στέφεσον να τρέχουν σερί 4-0 και να μειώνουν σε 7-11. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και πήραν προβάδισμα με +7 (10-17), με πρωταγωνιστή τον Ταπούτο, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες με επί μέρους σκορ 14-7 με διαδοχικά τρίποντα από Αθανασούλα, Κιζ και Ντίμπλερ ισοφάρισαν για δεύτερη φορά στον αγώνα (24-24). Ο Άρης κατάφερε να διατηρήσει ισχνό προβάδισμα, κλείνοντας το δεκάλεπτο με 24-26 με δύο βολές του Βεργίνη.

Οι Θεσσαλονικείς έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και δέχθηκαν σερί 9-0 στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, πληρώνοντας τα λάθη και την αστοχία τους και μένοντας για περίπου 4 λεπτά χωρίς σκορ. Παράλληλα, οι «κυανέρυθροι» με τον Μπάρλο να ανεβάζει την απόδοσή του και να κάνει το 33-26 με δίποντο πήραν για πρώτη φορά τα ηνία του αγώνα με τρίποντο του Ντίμπλερ με την έναρξη του δεκαλέπτου (27-26). Ο Τζέιμς πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και βοήθησε τον Άρη να ξαναπεράσει μπροστά (35-34), αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι αύξησαν το προβάδισμά τους στο +9 (43-34) με σερί 8-0 με δίποντο του Νάτζφεϊ. Ο Τζέιμς ήταν και πάλι αυτός που ξεκόλλησε τους «κίτρινους» με φόλοου σε δικό του άστοχο δίποντο (43-36), με το πρώτο μισό να ολοκληρώνεται με σκορ 46-38 και επιμέρους σκορ 22-12 των Νεοσμυρνιωτών.

Ο Πανιώνιος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε να προηγείται ακόμη και με διαφορά 12 πόντων (50-38), που ήταν και η μεγαλύτερη στον αγώνα, με δίποντο του Γιάνκοβιτς στον αιφνιδιασμό επτά λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Τζέιμς, όμως, δεν αστειευόταν και το έδειξε, ξυπνώντας τους συμπαίκτες του, οι οποίοι με μπροστάρη τον Αμερικανό έκαναν επιμέρους σκορ 6-18 και ισοφάρισαν σε 56-56.

Ο Τζέιμς προσπαθούσε, αλλά δεν είχε συμπαράσταση. Εξάλλου δεν άφησαν περιθώρια και οι Ντίμπλερ και Στέφεσον που όταν χρειάστηκε πήραν «φωτιά» δίνοντας στην ομάδα τους διαφορά ασφαλείας και οδηγώντας τη, τελικά, στη νίκη με 78-66.

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 46-38, 56-56, 78-66.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 4 (8 ασίστ), Κιζ 8 (2), Αθανασούλας 3 (1), Στέφεσον 15 (15 ριμπάουντ), Ντίμπλερ 14 (1/1 2π., 4/4 3π.), Μπατής 5 (1), Γιάνκοβιτς 3, Καββαδάς, Σαρικόπουλος 2, Νάτζφεϊ, Παραγυιός 3, Μπάρλος 12 (1).

Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής, Κερούς 5, Ταπούτος 17 (7 ριμπάουντ), Τζέιμς 24 (2), Τσαϊρέλης, Όλιβερ 9 (1), Κρούσιτς, Μάλντροου 7 (8 ριμπάουντ), Τσαλδάρης 2, Βεργίνης 2, Ντίμας, Βεζένκοφ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γενικός Διευθυντής ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Συλλογική παραίτηση της διοίκησης της ΕΟΚ η μόνη ενδεδειγμένη διέξοδος»

Από το 58-45 στο 64-60: Οι 52 βολές που πυροδότησαν την έρευνα για τους στημένους αγώνες!

Γιαννακόπουλος: «Πήγατε στην Α2 για να καθαρίσει το μπάσκετ, τώρα δεν θα φύγετε; Είναι όλα καλά τώρα;»

Βαγγέλης Λιόλιος: Η πτήση προς την κορυφή του μπάσκετ και οι αναταράξεις

Πετρίδης: «Δικαίωση του Παναθηναϊκού για όσα έλεγε τα τελευταία χρόνια - Σοκ οι καταγγελίες για το σχολικό πρωτάθλημα»

Ζέρβας: «Τα νέα για Φουρνιέ και Μοντέρο, η απόφαση του ΣτΕ για το ΣΕΦ και η τρίτη αίτηση αναστολής»

Όλη η υπόθεση που συγκλονίζει το ελληνικό μπάσκετ: Το χρονικό των συλλήψεων, οι αποκαλύψεις και τα επόμενα βήματα!

Ασβεστάς: «Απόψε στη ΓΑΔΑ, αύριο στον ανακριτή οι έξι - Νέοι εμπλεκόμενοι και πιθανός αποκλεισμός από το μπάσκετ»!

Νέο ΔΣ στην ΕΟΚ πριν τα μεσάνυχτα μετά το σκάνδαλο στο μπάσκετ

Βρούτσης για το σκάνδαλο στο μπάσκετ: «Διαφάνεια και ισονομία χωρίς εξαιρέσεις - Η ΕΠΑΘΛΑ διαβίβασε τα στοιχεία»