Συμφωνία για συγκρότηση νέας κυβέρνησης, της οποίας δεν θα ηγηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, με στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, υπήρξε στην ιστορική συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Αύριο, Δευτέρα (7/11) θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά, προκειμένου να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα τοποθετηθεί στη θέση του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνομιλήσουν, επίσης, για τον καθορισμό των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ματαιώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς αρνούνται να συμμετάσχουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινούν οι συναντήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!

Η σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας:

Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια συναντήθηκαν σήμερα ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών.

Ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης.

Αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πρεσβεία Ρωσίας στο Βερολίνο: Πρωτοφανής κλιμάκωση οι κατηγορίες της Γερμανίας για το drone στη Λειψία

Φρίκη στην Κυψέλη: Tα ανήλικα είχαν μεταφερθεί στο «Παίδων» 3 φορές το 2025- Τι αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία

Αττική Οδός: 90χρονος οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα με ληγμένο δίπλωμα

Φόβος για τα Ιμαλάια μετά τον όλεθρο στο Νεπάλ: Κινδυνεύουν από παγετωνικές πλημμύρες λένε τα ΗΕ

ΔΕΗ: Μείωση τιμής στο σταθερό τιμολόγιο- Απορρόφηση αυξήσεων στο πράσινο

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα - Oι IDF λένε ότι συνέλαβαν μαχητή της Χαμάς

Κυψέλη: Η καταγγελία για μαστροπεία και η σύλληψη για παραμέληση ανηλίκων

Ηγουμενίτσα: Μάχη για τη ζωή της δίνει 24χρονη, κρατείται ο σύντροφός της

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την καταδίκη 22 αγροτών από την Κρήτη ζήτησε ο ευρωπαίος εισαγγελέας για παράνομες επιδοτήσεις

Δικηγόρος Γερμανίδας για Κυψέλη: «Ήταν δικό της παιδί – Να σεβαστούμε το περιστατικό»