Η Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το προολυμπιακό τουρνουά και παρά το πρόβλημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή με την Ξανθή Μυλωνά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάκης Φλώρος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για πρόκριση τονίζοντας ωστόσο ότι το πρώτο ματς με το Ισραήλ θα είναι καθοριστικό. Ο κόουτς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μίλησε για την απουσία της έμπειρης λίμπερο του Παναθηναϊκού, αλλά και για της Χαντάβα και Νομικού.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τάκης Φλώρος στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ:

Για τις επικείμενες αναμετρήσεις στο προολυμπιακό τουρνουά

«Κάναμε μια αρκετά καλή προετοιμασία στον Ατέρμωνα, λειτουργήσαμε ως ομάδα και είμαι ικανοποιημένος από αυτά που είδα. Πιστεύω ότι η εικόνα των προπονήσεων θα βγει στο γήπεδο και στα επίσημα ματς και θα καταφέρουμε να περάσουμε από το γκρουπ με Ισραήλ και Ολλανδία. Το καθοριστικό ματς είναι το πρώτο με το Ισραήλ γιατί με νίκη, νομίζω ότι μετά θα είναι διαδικαστική η πρόκριση. Στη συνέχεια και εφόσον όλα πάνε καλά, στους χιαστί ημιτελικούς, λογικά, θα παίξουμε με τον νικητή του Κροατία - Γαλλία. Γνωρίζοντας, βέβαια, τη δυναμική των δύο αυτών ομάδων καλύτερα, να μην προτρέχουμε…»

Για την απουσία της Μυλωνά

«Ήλπιζα ότι θα ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε στο γόνατο και ότι τελικά θα ήταν στη διάθεσή μου, αλλά δυστυχώς πονούσε, δεν έλαβε μέρος στις τρεις τελευταίες προπονήσεις και αποφασίσαμε να μην ρισκάρουμε κάποιον τραυματισμό. Πιστεύω, όμως, ότι και η Σκόνδρα που θα την αντικαταστήσει βρίσκεται σε αρκετά καλό αγωνιστικό επίπεδο και θα μας βοηθήσει».

Για τις Ευαγγελία Χαντάβα και Μαρία Νομικού που πλέον αγωνίζονται στην Ιταλία

«Είναι θετικό το γεγονός ότι δύο νεαρές αθλήτριες πέρασαν τα σύνορα και πήγαν να αγωνιστούν και να πάρουν εμπειρίες σε μία χώρα όπως η Ιταλία που έχει τεράστια παράδοση στο βόλεϊ. Πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα φανούν τα αποτελέσματα και θα είναι θετικό όχι μόνο για τις ίδιες τις αθλήτριες, αλλά και για την Εθνική ομάδα. Μακάρι να τα καταφέρουν και μακάρι να δούμε και άλλες ελληνίδες αθλήτριες να κάνουν το βήμα για το εξωτερικό».

* Το προολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί στο Πόρετς (8-14/11) και η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει την Τρίτη για την πόλη της Κροατίας. Οι έξι ομάδες που συμμετέχουν χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ των τριών (Ελλάδα, Ολλανδία, Ισραήλ, το ένα και Κροατία, Γαλλία, Σουηδία, το άλλο) και θα παίξουν μεταξύ τους σε έναν γύρο. Οι δύο πρώτοι θα παίξουν χιαστί στους ημιτελικούς, από εκεί θα προκύψει ο τελικός και ο νικητής θα πάει στην επόμενη και τελική φάση που θα γίνει τον Μάιο του 2012, στην Κωνσταντινούπολη, με προορισμό… το Λονδίνο.

Η Ελλάδα θα δώσει την Τετάρτη (9/11, 18:00) το πρώτο της παιχνίδι με το Ισραήλ στο γήπεδο «Σπόρτσκα Ντβοράνα Ζάτικα» και στο ίδιο γήπεδο θα γίνει και το δεύτερο ματς με την Ολλανδία την Παρασκευή (11/11, 18:00).

Η 12άδα που επέλεξε ο Τάκης Φλώρος αποτελείται από τις : Κουτουξίδου Νικολέττα, Παπαφωτίου Αθηνά, Τζανακάκη Γεωργία, Κυριακίδου Ευαγγελία, Χατζηνικολάου Μαρία, Κιόση Ελένη, Νομικού Μαρία, Χαντάβα Ευαγγελία, Τσίμα Ευγενία, Παπαγεωργίου Φωτεινή, Κοσμά Σοφία, Σκόνδρα Ζωή.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι καλύτερες στιγμές από τη νίκη του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου

Η απονομή του Κυπέλλου Ελλάδας στον Παναθηναϊκό, με Αγραπιδάκη και Πρωτοψάλτη να σηκώνουν την κούπα!

Ανδρεόπουλος: «Έχουμε κάνει τα πάντα με τον Παναθηναϊκό, αλλά Κύπελλο δεν είχαμε - Αφιερωμένο στη Θύρα 13»!

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα βόλεϊ

Η «Χρυσή Βίβλος» του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών: Έφτασε τις 7 κατακτήσεις ο Παναθηναϊκός!

O ατσάλινος Παναθηναϊκός το Κύπελλο με ανατροπή, ο Φλοίσβος το χειροκρότημα με την αξία του!

Παναθηναϊκός-Φλοίσβος: Τελικός στη Λάρισα με ξεκάθαρο φαβορί που πρέπει να... προσέχει!

Επική ανατροπή κόντρα στον Πανιώνιο για τον Φλοίσβο και… ραντεβού με τον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλλου!

Ανδρεόπουλος: «Είχαμε προετοιμάστει σωστά για το παιχνίδι - Ας μην το... ματιάζουμε για τον τελικό, δεν θα πω κάτι»

Οι γνωστοί σου… άσοι: Παναθηναϊκός με «φαρμακερό» σερβίς, σάρωσε τον ΟΦΗ και φουλάρει για το Κύπελλο