Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η πρωινή προπόνησης της Εθνικής Ελλάδος. Ο Φερνάντο Σάντος φαίνεται να καταλήγει στο βασικό σχήμα που θα παρατάξει στο φιλικό με την Ρωσία (11/11, 21:30) αφού Φωτάκης και Γκέκας έβγαλαν όλο το πρόγραμμα. Ιδιαίτερα μαθήματα σε Καπίνο, στις προπονητικές εγκαταστάσεις ο Νίνης.

Με όλους τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής να βρίσκονται στην διάθεση του Φερνάντο Σάντος πραγματοποιήθηκε η πρωινή προπόνηση. Ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος έκανε χθες ατομικό πρόγραμμα, σήμερα προπονήθηκε κανονικά ενώ το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Φωτάκης που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε στους προσαγωγούς.

Το πρόγραμμα είχε διάρκεια μιάμισης ώρας και ο Πορτογάλος τεχνικός δοκίμασε το σχήμα που αναμένεται να παρατάξει στην φιλική αναμέτρηση κόντρα στους Ρώσους. Το κλίμα ήταν πολύ καλό και το πάθος στην προπόνηση περίσσευε.

Οι διεθνείς ξεκίνησαν κάνοντας τρέξιμο για ζέσταμα και στην συνέχεια έκαναν ασκήσεις για την κυκλοφορία της μπάλας. Δούλεψαν αρκετά στον τομέα της τακτικής και της επιθετικής ανάπτυξης και στο δίτερμα που έγινε σε όλο το γήπεδο ο Σάντος έκανε αρκετές παρατηρήσεις αφού ήθελε το παιχνίδι της Εθνικής να ξεκινά από τις πτέρυγες.

Οι, θεωρητικά, βασικοί που επέλεξε ο Σάντος στο 4-3-3 ήταν οι: Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέμπας ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Παπασταθόπουλος και Α. Παπαδόπουλος. Στα χαφ ξεκίνησε τους Κατσουράνη, Φωτάκη και Καραγκούνη. Στην επίθεση αριστερά ήταν ο Σαμαράς, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Γκέκας.

Στην άλλη ομάδα, ο Χαλκιάς κάτω από τα γκολπόστ, Μανιάτης δεξιά, Γιαννούλης αριστερά, Μάκος, Μαλεζάς στο κέντρο της άμυνας, Θεοδωρίδης και Τζιόλης στα χαφ και μπροστά τους από αριστερά προς τα δεξιά οι Χαριστέας, Λυμπερόπουλος και Κονέ και «φουνταριστός» ο Μήτρογλου στο 4-2-3-1.

Ο Στέφανος Καπίνο έκανε ιδιαίτερα μαθήματα με τον προπονητή τερματοφυλάκων της Εθνικής, Ζουστίνιο. Ο νεαρός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού δούλεψε αρκετά με τον Πορτογάλο.

Μάλιστα, στις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά βρέθηκε και ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος κάνει εκεί το πρόγραμμα αποθεραπείας του. Ο άσος των «πρασίνων» χαιρέτησε τους συμπαίκτες του στην Εθνική και συνομίλησε για λίγη ώρα μαζί τους.

Τέλος, οι διεθνείς γνώρισαν την αποθέωση από τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Δάφνης που βρέθηκαν στην προπόνηση, οι οποίοι φώναζαν ρυθμικά το όνομα του κάθε ποδοσφαιριστή. Έφυγαν ευχαριστημένοι αφού μάζεψαν αρκετά αυτόγραφα.

H απογευματινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 17:00.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ξεχωρίζει το θερμό χειροκρότημα στον Παβλένκα: Η παρακάμερα από τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού

Τσακίρης: «Να δει και το… δάσος και όχι μόνο το δέντρο η ΑΕΚ - Κακή η νοοτροπία εκτός έδρας»

Νικολακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός προσπαθεί πολύ να το αλλάξει»

Μπίλιτς: «Παίζει εξαιρετικά και είναι υπεύθυνος ο Μάγερ - Μου αρέσουν παίκτες όπως ο Γιάκιτς»

ΠΑΟΚ: Δεν πάνε στις αποστολές των εθνικών τους ομάδων Μπάμπα και Άλι

Ένας φίλος απ' τα παλιά στο Κορωπί: Με... Ζιλμπέρτο Σίλβα η προπόνηση του Παναθηναικού!

Δεσύλλας: «Προσπαθεί συνεχώς με τον τρόπο του ο Παναθηναϊκός – Η συσπείρωση και ο χαρακτήρας νικητή»

Ο Γιούρκας βρέθηκε στον Βοτανικό και ανυπομονεί να δει έτοιμο το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού

Τσορμπατζόγλου: «Νίκη απαραίτητη που φέρνει ηρεμία στον ΠΑΟΚ - Ο Γιάκιτς μάλλον θα είναι ο βασικός στα χαφ με Ζαφείρη»

Κετσετζόγλου: «Έδειξε πάλι έλλειψη συγκέντρωσης η ΑΕΚ-Πέναλτι και στον Γιόβιτς αλλά και στο χέρι»