Αύριο στις 2 το μεσημέρι ορίστηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο η σύνθεση της οποίας αναμένεται να διευκρινιστεί τις επόμενες ώρες.
Είχε προηγηθεί ένα πολιτικό θρίλερ τεσσάρων ημερών, το οποίο κορυφώθηκε με ακόμα μια σύσκεψη το πρωί των κυρίων Παπανδρέου-Σαμαρά-Καρατζαφέρη υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Μεγάλη η τιμή και μεγαλύτερη η ευθύνη μου, τόνισε ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός -στις πρώτες δηλώσεις του- στις οποίες ζήτησε ενότητα, συνεννόηση και συναίνεση, ενώ ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή στο Ευρώ είναι εγγύηση οικονομικής σταθερότητας και συντελεστής οικονομικής ευημερίας.

Ο κ. Παπαδήμος ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν έθεσε όρους προς τους πολιτικούς αρχηγούς.
Οι εκλογές θα γίνουν άμεσα, ισχύει η συμφωνία της περασμένης Κυριακής, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο λαός να ανατρέψει την «μαύρη» συμμαχία ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα.

Με το υψηλότερο επιτόκιο από το 1997 η σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας της Ιταλίας.
Πληροφορίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας στην γειτονική χώρα υπό τον τεχνοκράτη Μάριο Μόντι.


Στο 18,4% σκαρφάλωσε το ποσοστό της ανεργίας τον Αύγουστο από 16,5% τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Νέα πτώση κατά 14,1% κατέγραψε τον Ιούλιο ο αριθμός έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον εφέτη ειδικό ανακριτή ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Συντάξεως Εργαζομένων στον Τύπο Δημήτρης Καπράνος, κατηγορούμενος για την υπόθεση των ομολόγων.

Χρηματιστήριο. Στο συν 1,73% στις 15:25μμ. Στις 779 μονάδες ο γενικός δείκτης.

Κ Α Ι Ρ Ο Σ: Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο. Νεφώσεις με τοπικές βροχές αύριο Παρασκευή στην Αττική. Οι άνεμοι βόρειοι - βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στην Αθήνα τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube