Τέλος εποχής και με τη… βούλα στην Ιταλία!

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως αναμενόταν, υποκύπτοντας στην πίεση της Βουλής, αλλά, πολύ περισσότερο, στην πίεση των αγορών πάνω στην ιταλική οικονομία, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, προκειμένου να ανοίξουν οι διαδικασίες σχηματισμού μεταβατικής (καλή ώρα…) κυβέρνησης υπό τον Μάριο Μόντι!

Στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφτασε λίγο μετά τις 22:00, το συγκεντρωμένο πλήθος ζητούσε την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού, φωνάζοντας συνθήματα όπως «μαφιόζοι», «παραιτήσου», «κλόουν», ενώ υπήρχε και μία ορχήστρα που παιάνιζε ύμνους!

Νωρίτερα, θυμίζουμε, η Βουλή ενέκρινε με σημαντική πλειοψηφία και με μερικές ψήφους της κεντροαριστεράς (συνολικά 380 βουλευτές υπέρ, 26 κατά, τέσσερις απείχαν) το πακέτο μέτρων λιτότητας που, ουσιαστικά, ζήτησαν οι Βρυξέλλες για να καθησυχαστούν οι αγορές.

Η παραίτηση του Μπερλουσκόνι σημαίνει την έναρξη των διαδικασιών για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης υπό τον Μάριο Μόντι. Οι συζητήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνηση υπό τον Μόντι αρχίζουν την Κυριακή, αλλά δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί την ίδια ημέρα και να ορκιστεί τη Δευτέρα.

Φυσικά, κάτι μας θυμίζουν όλα αυτά…

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι τιμές της βενζίνης

Υπόθεση Μαζωνάκη: Οι έλεγχοι του ΙΣΑ στο ιατρείο του Κολωνακίου – Τι διαπιστώθηκε

Υπόθεση Μαζωνάκη: Κλήθηκε ο «γιατρός-υπνωτιστής» - Τι αποκάλυψε ο οδηγός ταξί - Η κατάσταση της γιατρού

Γιώργος Μαζωνάκης: Το ΕΚΑΒ διαψεύδει ότι το ασθενοφόρο δεν είχε φορείο - Τι αναφέρει για την ΚΑΡΠΑ

Boeing 737 της Sepehran Airlines καταρρέει εν πτήσει – Πανικός στους επιβάτες

Θάνατος Μαζωνάκη: Φύλλο και φτερό κάνει η ΑΑΔΕ εταιρεία που εισάγει μηχανήματα πλασμαφαίρεσης

Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ στον ΣΚΑΪ: «Οι διασώστες είδαν τον γιατρό να κάνει ΚΑΡΠΑ με ένα χέρι στον Μαζωνάκη»

Θάνατος Μαζωνάκη: Εισαγγελική έρευνα για τυχόν ευθύνες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Έφεση από οικογένεια θύματος κατά της απόφασης αποφυλάκισης του ιδιοκτήτη της Βιολάντα

ΙΣΑ: Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα σε φορείς Π.Φ.Υ. και γιατρούς