Την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, με την οποία εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει στη ΔΕΗ να διακόψει την ηλεκτροδότηση κατοικίας, της οποίας η ιδιοκτήτρια δεν πλήρωσε το ειδικό τέλος ακινήτων, σχολίασε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

«Ζητάμε να ληφθούν υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια και κυρίως για τις οικογένειες οι οποίες πραγματικά δεν μπορούν να καταβάλουν το τέλος της ακίνητης περιουσίας και να εξαιρεθούν από την ποινή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι στη δυνατότητα και την ευχέρεια των πολιτών και των νομικών, να εξαντλήσουν όλες αυτές τις δυνατότητες τις οποίες δίνει ο νομικός μας πολιτισμός και να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους» ανέφερε ο κ. Λουκουρέντζος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η απόφαση αυτή οδηγεί στη λήψη νομοθετικής ρύθμισης, απάντησε: «δεν μπορώ να προεξοφλήσω ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε νομοθετική ρύθμιση, αλλά το σκεπτικό του δικαστηρίου γίνεται σεβαστό και οφείλουμε να γίνει σεβαστό, αφού αποτελεί απόφαση της Δικαιοσύνης. Θεωρώ ότι εμείς θέσαμε το πολιτικό πλαίσιο, οι δικαστές οι οποίοι κρίνουν τις υποθέσεις έχουν τη δυνατότητα να τις κρίνουν μόνο μέσα από όσα ορίζει η ελληνική νομοθεσία. Εφεξής όλα αυτά μέλλει να κριθούν και σε άλλα επίπεδα της δικαιοσύνης και στο τέλος η ελληνική πολιτεία θα αποφασίσει».

Πηγή: Newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη οι δύο τραυματίες του δυστυχήματος στη Ρουμανία – Το απόγευμα ο επαναπατρισμός των 7 σορών

Κακοκαιρία «Kristin»: Πλημμύρισαν σπίτια και εγκλωβίστηκαν κάτοικοι στην Ηλεία

Απογειώθηκε για Θεσσαλονίκη η πτήση με τους δύο τραυματίες - Το απόγευμα ο επαναπατρισμός των 7 σορών

Τρίκαλα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στις 3 από τις 5 νεκρές εργαζόμενες της «Βιολάντα»

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Iσχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σήμερα

Άδωνις Γεωργιάδης για τον πολυτραυματία οπαδό του ΠΑΟΚ: «Δεν έχει καμία νευρολογική ζημιά»

Συνελήφθη 28χρονος που επιτέθηκε σε ζευγάρι την ώρα που έβγαζε λεφτά από ΑΤΜ στο κέντρο της Αθήνας

Αναβάλλεται ο Αγώνας Δρόμου στη μνήμη του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, λόγω πένθους για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Πέταξε το αεροπλάνο για να παραλάβει τους τραυματίες από τη Ρουμανία

Απούλητες φιάλες στοιβάζονται σε αποθήκες – Κρίση παγκοσμίως στην αγορά αλκοολούχων ποτών