Όλα δείχνουν ότι ο Αριέλ Ιμπαγάσα δεν θα είναι απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί στο αυριανό (19:30) ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Αργεντινός χαφ ακολούθησε και στη χθεσινή προπόνηση ατομικό πρόγραμμα, όμως δεν αποκλείεται σήμερα να γίνει η έκπληξη και να τεθεί στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε για το παιχνίδι κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Πάντως, υπάρχει η εκτίμηση ότι ο Ισπανός τεχνικός δεν θα ρισκάρει με τη χρησιμοποίηση του 35χρονου παίκτη και θα βάλει τον Φραν Γέστε (ή τον Νταβίντ Φουστέρ) στη θέση του. Ο «Τσινγκούρι» έχει στο μυαλό του πως μετά το παιχνίδι με το «τριφύλλι» υπάρχει εκείνο με τη Μαρσέιγ στη Γαλλία, όπου θα κριθεί το ευρωπαϊκό μέλλον των Πειραιωτών τη φετινή σεζόν.

Χθες ο Βαλβέρδε ρώτησε τον Ιμπαγάσα για την κατάστασή του. «Αν γίνεται να περιμένεις μέχρι αύριο (σ.σ.: σήμερα)», φέρεται να απάντησε ο Αργεντινός, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να δοκιμάσει στη σημερινή προπόνηση για να παίξει αύριο.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, ο Ισπανός αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μέγκιερι και στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Χολέμπας. Στο κέντρο θα αγωνιστούν ο Μακούν (ή ο Μοντέστο) και ο Ορμπάιθ. Πιο μπροστά θα παίξει ένας εκ των Ιμπαγάσα ή Γέστε, έχοντας στα δεξιά τον Μιραλάς και στα αριστερά τον Μόνχε. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Τζεμπούρ. Οι μόνοι σίγουροι απόντες θα είναι οι Φέισα και Παπάζογλου.

«Είστε καλύτεροι, νικήστε τους»

Το «παρών» στις εγκαταστάσεις του Ρέντη έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης, προκειμένου να μιλήσει στους παίκτες του Ολυμπιακού για το προσεχές ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε στους ποδοσφαιριστές του Βαλβέρδε ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ…

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube