Μεγαλύτερη μονομαχία στην οποία έχει λάβει μέρος στη σπουδαία καριέρα του χαρακτήρισε τα ντέρμπι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. «Είναι πιο σημαντικό ματς και από το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα. Είναι πιο άγριο, πιο... ελληνικό», δήλωσε στο match program του αποψινού ντέρμπι. «Να μας στηρίξει ο κόσμος μέσα στα όρια και να μας αφήσει να παλέψουμε στο παρκέ σαν τρελοί και να τον κάνουμε περήφανο», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο «Σάρας» μίλησε για:

-τη σημασία των ντέρμπι: «Αυτός ο αγώνας είναι πολύ ιδιαίτερος. Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι του οποίου ήμουν ποτέ κομμάτι. Στο μπάσκετ είναι μεγαλύτερος από το Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα. Είναι μεγαλύτερο ντέρμπι, πιο τρελό, πιο άγριο. Απλά πιο... ελληνικό. Είναι εκπληκτικά αυτά τα παιχνίδια, ειδικά αν παίζεις στο δικό σου γήπεδο. Το να έχεις τόσο κόσμο δίπλα σου και να σε στηρίζει είναι κάτι το ξεχωριστό. Υπάρχει μεγάλο πάθος, αλλά την ίδια στιγμή δεν πρέπει αυτό να σε αποσυντονίζει από το γεγονός ότι πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου. Πρέπει να συγκεντρωθείς και να χρησιμοποιήσεις την ενέργεια των φιλάθλων. Όταν παίζεις εκτός έδρας συμβαίνει το αντίθετο. Αν καταφέρεις να κάνεις το γήπεδο να σιωπήσει, χρησιμοποιείς αυτός ακριβώς σαν ενέργεια. Δεν είναι εύκολος ο αγώνας, ποτέ δεν είναι, αλλά το βασικό είναι να επικεντρωθείς σε αυτά που συμβαίνουν στο παρκέ».

-το σημείο κλειδί για τη νίκη: «Σε αυτά τα ματς, το να καταφέρεις να σκοράρεις εύκολους πόντους είναι πολύ σημαντικό. Να σκοράρεις εσύ κι αντίστοιχα να μην επιτρέψεις στους αντιπάλους σου να φτάσουν σε εύκολα καλάθια. Να τους κάνεις να δουλέψουν σκληρά για την κάθε φάση, για το καθετί που ενδεχομένως να κερδίσουν, για τον κάθε πόντο που θα πετύχουν».

-τη στήριξη του κόσμου: «Αγαπάμε τους φιλάθλους μας και τη στήριξη που μας προσφέρουν, αλλά την ίδια στιγμή θα είναι καλό να μείνουν μέσα στα όρια, να μην κάνουν τίποτα που θα μπορούσε να οδηγήσει στο να διακινδυνεύσει ένας άνθρωπος. Θα πρέπει να στηρίξουν την ομάδα με κάθε δυνατό τρόπο και να αφήσουν εμάς να παλέψουμε στο παρκέ σαν τρελοί και να τους κάνουμε περήφανους».

-την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό: «Γενικά νιώθω πολύ καλά που είμαι και πάλι στην ομάδα. Μου είχε λείψει αυτή η παρέα στον Παναθηναϊκό, το τεχνικό επιτελείο, ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε. Εδώ δουλεύουμε σε μια πολύ σωστή κατεύθυνση. Είτε χάνουμε, είτε κερδίζουμε, είμαστε όλοι μαζί, μιλάμε και προχωράμε με έναν πολύ ειλικρινή τρόπο και προσπαθούμε να βελτιωθούμε κάθε μέρα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube