«Mην αμελήσετε πάρτε μαζί σας νερό το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία» Μιχάλης Κατσαρός. Πέντε (αν μετράω καλά…) ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν πέσει ως τώρα υπό το βάρος της κρίσης: Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία.
Οι Ιρλανδοί έμαθαν από το Βερολίνο ότι αυξάνεται ο ΦΠΑ τους από 21% σε 23% ! Πάει περίπατο και η «αντίσταση» του νέου πρωθυπουργού τους, που την προβάλλει ως πρότυπο ο Σαμαράς.
Στην Ισπανία έβγαλαν πρωθυπουργό κάποιον που δεν τους λέει τι θα κάνει, μόνο και μόνο από απελπισία για όσα έκαναν οι προηγούμενοι. Στην Ελλάδα και τηνΙταλία παραμέρισαν οι πολιτικοί και ανέλαβαν οι τραπεζίτες.
Στη Γαλλία τους πλάκωσαν οι αγορές με τα σπρεντ και τρέμουν μήπως χάσουν το λεγόμενο «τρίπλ έι» (αλλιώς «τρία άλφα» αξιολόγηση).
Διαβάστε όλο το άρθρο του Γιώργου Καρελιά στο www.aixmi.gr