Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 50 ημερών κατρακύλησε την Παρασκευή το ευρώ έναντι του δολαρίου, κι ενώ πληθαίνουν οι ανησυχίες ότι η κρίση χρέους θα διαλύσει τελικώς ολόκληρη την ευρωζώνη.

Κατάρρευση του ευρώ και διάλυση της ευρωζώνης μέσα σε λίγες εβδομάδες προβλέπει, ο “Economist”, την Παρασκευή, εάν όπως λέει δεν συναινέσει άμεσα η Γερμανία στην πρόταση της Κομισιόν για θέσπιση ευρωομολόγων.

Πάνω από 4 τρισ. δολάρια έχουν εξανεμιστεί από τις διεθνείς αγορές το Νοέμβριο, καθώς η ραγδαία αύξηση του κόστους κρατικού δανεισμού, υπονομεύει τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, «παράθυρο» για μείωση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες ανοίγουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε μία απόπειρα να αναστραφεί κάπως το αρνητικό σκηνικό. Εξετάζεται μείωση στο 1% ή και χαμηλότερα.

Κοινές προτάσεις για αλλαγή των συνθηκών που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα παρουσιάσουν Γαλλία και Γερμανία έως τη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου αποκάλυψε, την Πέμπτη, ο Νικολά Σαρκοζί από το Στρασβούργο.

Κατά μία βαθμίδα υποβάθμισε ο οίκος «Moody’s» την Ουγγαρία. Την ίδια ώρα η Γαλλία ζητά την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της «Standard & Poor’s», επειδή ο οίκος προέβη σε λανθασμένη αξιολόγηση της χώρας.

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια. Μέτρια πτώση 0,71% σημειώνει ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και της δημοσιογραφίας, πέθανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας